Vastgesteld bestemmingsplan Leeuwarden – De Zwette V – Kavel 13A

Logo Leeuwarden

Van 28 maart 2019 tot en met 9 mei 2019 ligt het vastgestelde bestemmingsplan Leeuwarden – De Zwette V – Kavel 13A met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het bestemmingsplan biedt een juridisch-planologische regeling voor het plangebied dat is gelegen op het bedrijventerrein De Zwette V (voorheen Newtonpark) te Leeuwarden. Het plangebied betreft de kadastrale percelen 95 en 96 en 72 deels, sectie L, gemeentecode HZM00.

Ontwikkeling

Er is een verzoek voor het opzetten van een bedrijf voor (onderhouds)werkzaamheden aan, en de verkoop van heftrucks. Het plan is in strijd met het geldende bestemmingsplan omdat er deels binnen de bestemmingen 'Verkeer' en 'Agrarisch' wordt gebouwd. Binnen deze bestemmingen is zowel de bebouwing als het gebruik van het bedrijf niet mogelijk. De nieuwe functie sluit aan bij de overige bedrijvigheid op het terrein.

Voor het bedrijventerrein de Zwette V wordt momenteel een nieuw bestemmingsplan voorbereid. Het bestemmingsplan betreft een actualisatie van de huidige planologische rechten. Hoewel in het nieuwe bestemmingsplan een passende bestemming wordt opgenomen voor het beoogde bedrijf, is niet zeker of dit bestemmingsplan op tijd in werking treedt om de benodigde omgevingsvergunning voor het bouwen voor dit bedrijf te verlenen. Om die reden is besloten een zelfstandige procedure te doorlopen om de gewenste bedrijvigheid alsnog mogelijk te maken.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • -

    in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure.

  • -

Beroep

Bent u het niet eens met dit vastgestelde bestemmingsplan? Dan kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt alleen beroep instellen:

  • -

    van 29 maart 2019 tot en met 9 mei 2019;

  • -

    als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend;

  • -

    als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven