Ontwerp-bestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning transportbuisleidingen BEC Coevorden

Logo Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt, op grond van artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat gedurende een termijn van 6 weken ter inzage ligt:

a. het ontwerp-bestemmingsplan transportbuisleidingen BEC Coevorden;

b. een ontwerp-omgevingsvergunning voor de aanleg van transportbuisleidingen in Coevorden.

Het plan

Op het bedrijventerrein Europark te Coevorden (Berlijnseweg 1) wordt een biogasinstallatie gerealiseerd. De biogasinstallatie wekt biogas op, dat na bewerking tot aardgaskwaliteit, kan worden ingevoerd in het net van de Nederlandse Gasunie.

De aansluiting op het gasnet vindt plaats op de afsluiterschema van de Gasunie ter hoogte van de afslag Coevorden-Zuid (N34) op het bedrijventerrein De Hare. Om deze aansluiting te kunnen realiseren dient er een gastransportleiding met een lengte van ongeveer 4300 meter te worden aangelegd.

De leiding wordt grotendeels aangelegd door middel van gestuurde boringen (HHD) en ligt voor het merendeel van het tracé op een diepte variërend van 17 tot 29 meter.

Naast de gastransportleiding worden nog twee transportbuisleidingen aangelegd tussen twee de bedrijfslocaties van Bio Energy Coevorden, vanaf de Berlijnseweg 1 naar De Mars 9 in Coevorden. Beide bedrijfspercelen liggen op het Europark.

Eén transportleiding wordt aangelegd voor het transport van liquide biomassa en één transportleiding wordt aangelegd ten behoeve van loosbaar bedrijfswater.

Voor een deel van het leidingentracé is een omgevingsvergunning, voor het onderdeel archeologie, benodigd op grond van het geldende bestemmingsplan buitengebied.

Het plan

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Coevorden 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening, naast het verzoek om herziening van het bestemmingsplan, ook de omgevingsvergunning voor de aanleg van de transportbuisleidingen gecoördineerd te behandelen.

Wanneer en waar kunt u het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning inzien?

Het ontwerp-bestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning voor de aanleg van de transportleidingen in Coevorden kunnen op afspraak worden ingezien van 12 januari 2019 tot en met 22 februari 2019 tijdens openingstijden van het Hof van Coevorden.

U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Een ieder kan tijdens de periode van terinzagelegging van de stukken zijn of haar zienswijze mondeling of schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen gestuurd worden naar Postbus 2, 7740 AA te Coevorden.

Degene die mondeling een zienswijze naar voren wil brengen, dient dit uiterlijk een week voor afloop van bovenstaande termijn kenbaar te maken. Hiertoe dient contact opgenomen te worden met het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden voor het maken van een afspraak.

Alleen als u nu uw zienswijze naar voren brengt, kunt u in een later stadium in beroep gaan. De naar voren gebrachte zienswijzen worden mede ter inzage gelegd. Indien u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens bekend worden gemaakt, dan kunt u daarom verzoeken.

Coevorden, 11 januari 2019.

 

Naar boven