Vastgesteld Uitwerkingsplan “Emmer-Compascuum, Kanaal A NZ 61” en Besluit vaststelling hogere grenswaarde

Logo Emmen

Vastgesteld uitwerkingsplan “Emmer-Compascuum, Kanaal A NZ 61”

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend dat zij op 12 maart 2019 het uitwerkingsplan “Emmer-Compascuum, Kanaal A NZ 61” hebben vastgesteld.

Het plan voorziet in het planologisch mogelijk maken van een vrijstaande woning op een kavel aan Kanaal A NZ 61 (tussen huisnummer 60 en 62) te Emmer-Compascuum.

Vanaf 29 maart 2019 liggen het uitwerkingsplan en de onderliggende stukken gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Op afspraak kunt u het plan inzien bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen (op verzoek buiten kantooruren). Het uitwerkingsplan, het collegebesluit en de onderliggende stukken zijn ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl . (planid. “NL.IMRO.0114.2018041-U701”).

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak om te stukken in te zien kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen via telefoonnummer 140591.

Besluit vaststelling hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Emmen hebben een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 82 e.v. van de Wet geluidhinder vastgesteld ten behoeve van bovengenoemd plan. Het plan ligt binnen de geluidszone wegverkeerslawaai van het Kanaal A NZ in Emmer Compascuum. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is voor de nieuw te bouwen woning een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai vastgesteld van 54 dB. Zaaknummer 9892-2019.

Vanaf 29 maart 2019 liggen het besluit en de onderliggende stukken gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen.

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak om de stukken in te zien kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: 140591.

Beroep

Gedurende de terinzagetermijn kan beroep worden ingesteld:

 

  • 1.

    door een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp uitwerkingsplan / ontwerp vaststelling hogere grenswaarde

  • 2.

    door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp uitwerkingsplan / ontwerp vaststelling hogere grenswaarde

Het beroepschrift kunt u sturen aan Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen. Het bevat daarom tenminste:

  • 1.

    naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    de gronden (redenen) van het beroep;

  • 5.

    een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is;

  • 6.

    zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waarte­gen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

 

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het uitwerkingsplan / besluit vaststelling hogere grenswaarde daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

Emmen, 20 maart 2019

burgemeester en wethouders van Emmen,

Naar boven