Besluit onttrekken weg aan de openbaarheid Kleuvenstee

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 14 maart 2019 ingevolge de bepalingen van de Wegenwet heeft besloten tot onttrekking van een gedeelte van de weg Kleuvenstee (gelegen tussen wijkcentrum en het winkelcentrum Marsdijk) aan de openbaarheid.

Aanleiding

Gezien de beoogde uitbreidingsplannen van De Lidl in het winkelcentrum Marsdijk is het omleggen van een deel van de bestaande weg aan de Kleuvenstee noodzakelijk. De winkel wordt uitgebreid vanaf het huidige pand tot op de locatie van het wijkcentrum De Dissel. De huidige weg tussen het wijkcentrum en het winkelcentrum wordt daarom onttrokken en er wordt een nieuwe weg aangelegd om het nieuw te bouwen pand heen.

Het raadsbesluit en de situatietekening waarop het te onttrekken weggedeelte staat aangegeven, kunt u met ingang van 27 maart 2019 gedurende een termijn van zes weken inzien bij de balie Bouwen, wonen en ondernemen in het stadhuis Noordersingel 33 te Assen.

Het ontwerp-(raads)besluit heeft op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegen. Aan belanghebbenden is de mogelijkheid geboden binnen deze termijn mondeling of schriftelijk een zienswijze in te dienen. Tegen het ontwerp-(raads)besluit voor de beoogde onttrekking van de weg aan de openbaarheid zijn geen zienswijzen ingediend.  

Beroep

Tijdens bovengenoemde ter inzage termijn bestaat de mogelijkheid een schriftelijk beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, sectie Bestuursrecht, locatie Groningen, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die:

- tijdig hun zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht;

- die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijk met uw beroep een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw E. Langbroek, via het telefoonnummer 14 0592.  

 

Naar boven