Vaststelling uitwerkingsplan ‘Langerak-zuid, woonvelden A, B en C1’

Logo Molenlanden

Burgemeester en wethouders van gemeente Molenlanden maken bekend dat zij met toepassing van artikel 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7 van het bestemmingsplan “Langerak Zuid / Woonleefhart” op 19 maart 2019 het ontwerpuitwerkingsplan 'Langerak-zuid, woonvelden A, B en C1' gewijzigd hebben vastgesteld. Het plan voorziet in de bouw van 39 woningen en de realisatie van bijbehorende infrastructuur te Langerak.

Het uitwerkingsplan is gewijzigd vastgesteld omdat het aantal woningen op de verbeelding is gewijzigd van 37 naar 39 woningen. De ingediende zienswijzen vormden geen aanleiding tot aanpassing van de regels of verbeelding van het uitwerkingsplan. Wel is de toelichting nog beperkt aangevuld met de meest recente woningbouwcijfers, een onderbouwing vanuit het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan en de eisen ten aanzien van de waterberging.

Naar aanleiding van de gewijzigde vaststelling heeft contact plaatsgevonden met Provincie Zuid-Holland. Men heeft te kennen gegeven geen aanleiding te zien tot het geven van een reactieve aanwijzing.

Ter inzage

Het door het college vastgestelde uitwerkingsplan ‘Langerak-zuid, woonvelden A, B en C1’ en alle bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 22 maart 2019 voor 6 weken voor een ieder ter inzage.

Het uitwerkingsplan is raadpleegbaar via http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.1978.UPLGRzuidfase1-VG01. Voor het inzien van de papieren versie van het uitwerkingsplan kunt u een afspraak maken met de heer R.S. Kip (telefoon 088-7515000).

Crisis- en herstelwet

Het betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van bijlage I van de Crisis- en herstelwet. Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Beroep

Tijdens de terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpuitwerkingsplan ‘Langerak-zuid, woonvelden A, B en C1’. Of door degene die niet tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht en kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit blijft van kracht, ook als daartegen beroep is ingesteld. Een verzoek tot schorsing van het besluit of een verzoek om een voorlopige voorziening kan worden ingesteld bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zo’n verzoek kan alleen worden gedaan als ook beroep is ingesteld.

Naar boven