Uitwerkingsplan Noorderhemweg 11-15

Logo Kaag en Braassem

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend. Op grond van de artikelen 3.9a en 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het vaststellingsbesluit Uitwerkingsplan Noorderhemweg 11-15 ter inzage.

In het in 2008 vastgestelde bestemmingsplan Braassemerland is voor de verschillende deelgebieden een uitwerkingsplicht opgenomen. Dat houdt in dat voor elk deelgebied eerst een uitwerkingsplan door het college vastgesteld dient te worden ten einde aanvragen voor een omgevingsvergunning te kunnen toetsen.

Locatie van het Uitwerkingsplan Noorderhemweg 11-15

Het voorliggende uitwerkingsplan heeft betrekking op de bestemming 'Woongebied uit te werken 4', gelegen aan de Noorderhemweg in de kern Roelofarendsveen. De beoogde ontwikkeling van het gebied, genaamd Waterpark, gaat uit van een woongebied met veel groen, water en met vrijstaande en gekoppelde woningen in één tot twee lagen met kap in een relatief lage dichtheid. Ondanks de ligging binnen het 'Woongebied uit te werken 4' is onderhavig plan als een op zichzelf staande ontwikkeling te beschouwen. In ruimtelijke zin wordt aangesloten op het bestaande lint Noorderhemweg.

Wat houdt het Uitwerkingsplan Noorderhemweg 11-15  in?

Het uitwerkingsplan maakt de bouw van maximaal 3 woningen mogelijk.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het vastgestelde uitwerkingsplan, het vaststellingsbesluit en overige bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 21 maart t/m 1 mei 2019 voor een ieder ter inzage in de publieksruimte van het gemeentehuis , Westeinde 1 in Roelofarendsveen. U kunt het uitwerkingsplan ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de ID NL.IMRO.1884.UPNOORDERHEMWEG11-VAS1

Instellen van beroep

Vanaf de dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college van B&W naar voren hebben gebracht, alsmede door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij het college van B&W naar voren hebben gebracht. Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking; hiervoor moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit verzoek wordt gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Een afschrift van het ingediende beroepschrift dient meegezonden te worden.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op vrijdag 3 mei 2019 tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail: info@kaagenbraassem.nl.

 

Naar boven