Ontwerpbestemmingsplan en MER-beoordelingsbesluit “Buitendams 301-307”.

Logo Hardinxveld-Giessendam

Het college van burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan "Buitendams 301-307" ter inzage ligt.

 

Toelichting

De aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan vormt het initiatief om de bestaande bedrijfslocatie te saneren en transformatie van de achterblijvende locatie in woningbouw.

Het plan voorziet in de bouw van 17, hoofdzakelijk aaneengebouwde, woningen.

Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan maakt deze ruimtelijke ontwikkeling mogelijk.

Het plangebied is gelegen aan het bebouwingslint Buitendams. Aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door Buitendams. Aan de oostzijde vormen de percelen Buitendams 273 tot en met 295 de begrenzing van het plangebied, aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de Karnemelksloot. De westzijde van het plangebied wordt begrensd door het perceel Buitendams 309.

 

Plan ligt tot en met woensdag 1 mei 2019 ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan "Buitendams 301-307" met bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 21 maart 2019 tot en met woensdag 1 mei 2019 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0523.BP2014BUITENDAMS-ON01

 

Uw zienswijze schriftelijk of mondeling indienen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan "Buitendams 301-307" kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam.

Het indienen van een mondelinge zienswijze bij de gemeenteraad is mogelijk tijdens De Ontmoeting op donderdag 11 april 2019. Indien u hiervan gebruik wenst te maken wordt u gevraagd om dit vooraf te melden bij de griffie (tel.nr. 140184 of per mail griffie@hardinxveld-giessendam.nl). Bent u op de door de griffie vastgestelde datum niet in de gelegenheid en wenst u toch een mondelinge zienswijze in te dienen, dan kan dit ook bij de heer G. Nieuwenhuis van het team Projecten. Voor het maken van een afspraak kun u bellen (tel.nr. 140184) of mailen naar g.nieuwenhuis@hardinxveld-giessendam.nl.

Na afloop van de zienswijzentermijn zal de gemeenteraad een standpunt innemen over eventueel ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

 

MER-beoordelingsbesluit

Het college van Hardinxveld-Giessendam heeft op basis van de toelichting op het bestemmingsplan "Buitendams 301-307" op 12 maart 2019 besloten dat voor dit bestemmingsplan geen Milieu Effect Rapportage (MER) hoeft te worden opgesteld. Er worden namelijk geen belangrijke gevolgen voor het milieu verwacht die de opstelling van een MER noodzakelijk maken.

Het MER-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit ten behoeve van het nieuwe bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen deze voorbereidingsbeslissing geen bezwaar of beroep open. Een eventuele reactie kunt u geven in het kader van de hierboven genoemde procedure van het bestemmingsplan.

 

Hardinxveld-Giessendam, 20 maart 2019

Naar boven