Ontwerp wijzigingsplan ’t Fort 8 Hemelum

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij een ontwerp van het wijzigingsplan ’t Fort 8 te Hemelum hebben voorbereid.

Inhoud

De (voormalige) gemeente Nijefurd heeft door middel van een vrijstelling op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening in 1999 medewerking verleend aan de vestiging van een gebouw op het perceel ’t Fort 8 te Hemelum met als gebruiksfunctie theater. De gemeente heeft destijds vrijstelling verleend van de bestemmingen ‘wonen’ en ‘agrarisch gebied’.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied Súdwest-Fryslân d.d. 5 oktober 2017, heeft de raad onder meer overwogen dat met het verlenen van de vrijstelling in 1999 de bestemmingen niet gewijzigd zijn. En dat het vanuit een goede ruimtelijke ordening te rechtvaardigen is om het verzoek voor een woonbestemming op de locatie ’t Fort 8 te Hemelum te honoreren. De raad heeft bepaald, dat de huidige bestemming ‘Cultuur en Ontspanning’ door middel van een wijzigingsplan ex. artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening omgezet mag worden naar de bestemming ‘Wonen’.

Om een woonbestemming te verkrijgen op het perceel ’t Fort 8, dient de bestemming aangepast te worden. Dit kan plaatsvinden door onderhavig wijzigingsplan ’t Fort 8 Hemelum.

Ter inzage

Het ontwerp van dit wijzigingsplan ligt met ingang van 15 maart 2019 tot en met 26 april 2019 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

Het ontwerp van dit wijzigingsplan is te bekijken op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het planidentificatienummer van dit wijzigingsplan is: NL.IMRO.1900zuidWPford8hem-ontw

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerp-wijzigingsplan naar voren brengen. Uw reactie kunt u richten aan Burgemeester en wethouders van Gemeente Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek.

Indien gewenst kunt u een afspraak maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze. Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijke afspraak te maken uiterlijk 14 dagen voor het einde van de inzagetermijn. U kunt hiervoor contact opnemen met dhr. J. Koopmans van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken, via het algemeen telefoonnummer 140515.

 

Naar boven