Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Waalbandijk 155-173’ ter inzage

Logo Druten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Druten maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Waalbandijk 155-173’. Het plangebied beslaat het bedrijventerrein en de directe omgeving hiervan in de Drutensche Uiterwaarden. Tevens zijn twee locaties ten zuiden en oosten van de Veerdam meegenomen.

 

Het betreft het gebied dat is gelegen tussen de Waal en de Waalbandijk, direct ten oosten van de Noord Zuid. Het plan geeft het bestaande bedrijventerrein en de ontsluitingsweg een actuele juridisch-planologische regeling die aansluit bij de feitelijke situatie, maakt een gedeeltelijke uitbreiding van het bedrijventerrein mogelijk en legt de aangepaste geluidszone industrielawaai rond het bedrijventerrein juridisch-planologisch vast. Het deel bij de Veerdam betreft het toevoegen van de functies horeca en camperplaatsen.

 

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 15 maart 2019 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur; op maandag is het gemeentehuis tevens geopend van 16.00 uur tot 19.00 uur.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld op de website van de gemeente (www.druten.nl/plaatselijknieuws → bekendmakingen) en op de landelijke website (www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.0225.BPbgbwaalbd155173-1902). De bronbestanden zijn beschikbaar op www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/druten/ro-online/2008/ NL.IMRO.0225.BPbgbwaalbd155173-1902. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0225.BPbgbwaalbd155173-1902.

 

Gedurende deze termijn kan eenieder zijn/haar gemotiveerde zienswijze over het betreffende ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad (Postbus 1, 6650 AA Druten). Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de heer M. Jansen van het team strategische projecten en advies op telefoonnummer 14 0487. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Tijdens bovengenoemde termijn kunnen de ter inzage gelegde stukken worden aangevuld met nieuwe relevante stukken en gegevens.

 

 

Druten, 14 maart 2019

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris, de burgemeester,

A.J.E.M. Buise-Jansen C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld

Naar boven