Bekendmaking gecoördineerd besluit vaststelling bestemmingsplan ‘Noordhoeksewegeling 3’ (Buitengebied 4e herziening) en omgevingsvergunning

Logo Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken bekend dat vanaf donderdag 14 maart 2019 de volgende gecoördineerde besluiten voor een ieder ter inzage liggen:

  • 1.

    Besluit van de gemeenteraad van 19 februari 2019 om het bestemmingsplan ‘Noordhoeksewegeling 3’ (Buitengebied 4e herziening) vast te stellen. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    Besluit van het college van burgemeester en wethouders van 6 maart 2019 om de omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit bouw, ten behoeve van het bouwen van een kas en zonnepanelen. Ten opzichte van de ontwerpvergunning, zijn er enkele voorwaarden toegevoegd aan de vergunning, op basis van ontvangen adviezen.

 

Plangebied

Het plangebied ligt aan de Noordhoeksewegeling 3 te Kapelle en betreft de kadastrale percelen sectie O nummers 4 en 5.

 

Hoofdlijnen van het plan

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning regelen de bouw van een nieuwe kas, de aanleg van een bassin en het plaatsen van zonnepanelen. Op basis van het bestemmingsplan Buitengebied was de bouw van een kas al mogelijk, maar paste de gewenste kas niet binnen het bouwvlak. De vorm en positie van het bouwvlak zijn daarvoor aangepast. Bij de vaststelling is een wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Er is een voorwaardelijke verplichting opgenomen ter garantie van voldoende waterberging op het perceel.

 

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen.

 

Het plan inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning inzien op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Deze stukken zijn tevens als PDF bestand te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl. Een volledig digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan, met code NL.IMRO.0678.buitengebiedHZ004-VAST is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Reageren

In het kader van de beroepsprocedure worden de besluiten die gecoördineerd zijn genomen aangemerkt als één besluit. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, op vrijdag 15 maart 2019.

 

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Kapelle, 13 maart 2019

Burgemeester en wethouders van Kapelle

Naar boven