Hollands Kroon - Week 11 - Ontwerp-bestemmingsplan 'Erfgoed Mostert Westerland' en ontwerp-omgevingsvergunning voor de realisatie van een hospice, Westerlanderweg 11, Westerland

Logo Hollands Kroon

Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders.

Grondslag: artikel 3:8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht

Onderwerp: Coördinatiebesluit ontwerpbestemmingsplan Erfgoed Mostert Westerland en ontwerp-omgevingsvergunning voor de onderdelen bouwen en milieu t.b.v. de realisatie van een hospice met zorgfunctie

Plangebied: het plangebied wordt in het noorden begrensd door de Westerlanderweg. Ten westen van het plangebied ligt de Lutjeweg. Het plangebied is lokaal bekend als de boerderij erfgoed Mostert.

Doel plan: het doel van het plan is het mogelijk maken van een hospice in de voormalige boerderij in het plangebied. De boerderij blijft behouden. Daarnaast wordt de bestaande bebouwing uitgebreid ten behoeve van de hospice-functie. In totaal mogen er straks 10 hospice-kamers worden gerealiseerd.

IMRO identificatienummer: NL.IMRO.1911.BPWesterlndhz001-on01

 

Coördinatieregeling

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning worden gecoördineerd voorbereid zoals bedoeld in de Coördinatieverordening Hollands Kroon 2012 en doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van de Algemene wet bestuursrecht. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat de rechtsbescherming gebundeld plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger maar tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad.

Zienswijzentermijn

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning met ingang van 15 maart 2019 inzien. Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u opvragen via ro@hollandskroon.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 321 5000.

 

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Erfgoed Mostert Westerland ‘ is tevens als volgt digitaal raadpleegbaar en beschikbaar:

• Op de landelijke website ‘Ruimtelijkeplannen.nl’ onder:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.1911.BPWesterlndhz001-on01

• De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via: http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/1911/NL.IMRO.1911.BPWesterlndhz001-on01

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/1911/NL.IMRO.1911.BPWesterlndhz001-on01

Met ingang van 15 maart 2019 kunt u gedurende een termijn van zes weken uw zienswijzen mondeling of schriftelijk indienen.

Schriftelijk

Stuur uw zienswijzen naar het college van burgemeester en wethouders van gemeente Hollands Kroon, Postbus 8, 1760 AA Anna Paulowna. Vermeld in uw brief als onderwerp bestemmingsplan “Erfgoed Mostert Westerland”.

Mondeling

Voor het mondeling kenbaar maken van zienswijzen kunt u een afspraak maken met het team RO via telefoonnummer 088 321 5000. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Naar boven