Kennisgeving Besluit Provinciaal Inpassingsplan Technische ruimten brug Ouderkerk aan de Amstel

Logo Noord-Holland

Provinciale Staten van de provincie Noord-Holland maken bekend, dat zij op 4 maart 2019 het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de technische ruimten van de brug Ouderkerk hebben vastgesteld. Het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 14 maart 2019 gedurende 6 weken ter inzage.

 

Provinciaal inpassingsplan

Een PIP is vergelijkbaar met een gemeentelijk bestemmingsplan. Het PIP Technische ruimten brug Ouderkerk aan de Amstel is opgesteld om de bouw van de brug volgens het uiteindelijke ontwerp mogelijk te maken. Dit is een aanvulling op het PIP brug Ouderkerk dat op 7 februari 2018 onherroepelijk is geworden. Deze aanvulling richt zich op de technische ruimten van de brug. Deze ruimten aan de noord- en zuidzijde van de brug kunnen op basis van het nu voorliggende plan eveneens  worden gebouwd.

 

De technische ruimten worden gerealiseerd in de gemeente Ouder-Amstel .

 

Waar en wanneer kunt u het PIP Technische ruimten brug Ouderkerk aan de Amstel inzien?

 

Het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 14 maart 2019 gedurende 6 weken ter inzage.

 

Het inpassingsplan en de bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • Op  https://www.noord-holland.nl/Actueel/Terinzageleggingen

  • Bij het Noord-Hollands Archief van de provincie Noord-Holland, Kleine Houtweg 18 te Haarlem. Dit kan uitsluitend op afspraak via nummer 023-514 4440 of info.div@noord-holland.nl onder vermelding van PIP Technische ruimten brug Ouderkerk aan de Amstel;

  • Gemeentehuis Ouder-Amstel (in papieren vorm), Vondelstraat 1 te Ouderkerk aan de Amstel;

  • Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen (in papieren vorm), Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via de centrale balie.

 

Voor de actuele openingstijden van het gemeentehuis van Ouder-Amstel en gemeentehuis van Amstelveen verwijst de provincie u naar de websites: www.ouder-amstel.nl en www.amstelveen.nl 

 

Beroep

Vanaf 14 maart kan gedurende zes weken beroep ingesteld worden tegen het besluit van Provinciale Staten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die eerder een zienswijze hebben ingediend of door belanghebbenden aan wie niet kan worden tegengeworpen dat zij eerder geen zienswijze hebben ingediend.

 

Geen beroep staat open tegen het op 7 februari 2018 onherroepelijk geworden PIP brug Ouderkerk.

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de redenen waarom de belanghebbende zich niet met het besluit kan verenigen.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens de voorzieningenrechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

 

Indien dit verzoek wordt gedaan wordt het besluit tot vaststelling van het PIP geschorst tot dat op het verzoek is beslist.

 

Na afloop van de beroepstermijn treedt het inpassingsplan in werking. Indien er beroep wordt ingesteld, zal er een gerechtelijke procedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State gestart worden.

 

Beroepschriften en verzoeken om een voorlopige voorziening kunt u indienen t.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op de volgende wijze:

 

Zowel voor het indienen van beroep als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierechten betalen. Hierover vindt u meer informatie op www.raadvanstate.nl.

 

Wat gebeurt er daarna?

Na de beroepsperiode treedt het inpassingsplan in werking, tenzij er een voorlopige voorziening is gevraagd. De provincie is niet verplicht behandeling van deze beroepen bij de Raad van State af te wachten.

 

Crisis- en herstelwet

Op het PIP is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dat betekent dat de bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.  Die procedure is aan de orde na de vaststelling van het PIP. De Chw is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl. Het is onder andere niet mogelijk voor appellanten een pro-forma beroepschrift in te dienen. Appellanten zijn gehouden om binnen de beroepstermijn, de gronden van hun beroep in te dienen.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het PIP Technische ruimten brug Ouderkerk aan de Amstel op de website www.noord-holland.nl.

Naar boven