Gemeente Heusden - ontwerpbestemmingsplan 'Parapluplan woningaantallen'

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan 'Parapluplan woningaantallen' (NL.IMRO.0797.BPwoningaantal-ON01).

Het plangebied wordt gevormd door delen van meerdere kernen van de gemeente, te weten de kernen Drunen, Herpt, Vlijmen en Elshout. Het plangebied omvat:

  • 1.

    het plangebied van het bestemmingsplan ‘Herpt’;

  • 2.

    het plangebied van het bestemmingsplan ‘Drunen herziening 2014’, met uitzondering van de locaties waarvoor later een bestemmingsplan is vastgesteld waarin voor de betreffende bestemming(en) een regeling over het toegestane aantal woningen is opgenomen;

  • 3.

    het plangebied van het bestemmingsplan ‘Discountsupermarkt Tinie de Munnikstraat’;

  • 4.

    het plangebied van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Nassaulaan’;

  • 5.

    het plangebied van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Meeuwaert’. 

Dit plan regelt het aantal woningen dat is toegestaan voor delen van Drunen, Herpt, Vlijmen en Elshout. Een dergelijke regeling is op andere locaties binnen de gemeente al gangbaar.

Ten opzichte van het voorontwerp is een begripsbepaling in de regels verfijnd. De reacties op het voorontwerpbestemmingsplan zijn samengevat en beantwoord in de Nota inspraak en overleg behorende bij het plan.

Het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk vastgesteld in het derde kwartaal van 2019.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 14 maart 2019 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar via www.heusden.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de raad van Heusden. Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post naar de raad van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen, of online via de website www.heusden.nl (inloggen met uw DigiD). Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 559623 vermelden. Wilt u mondeling reageren, of wil u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Jolanda van Baardwijk via telefoonnummer (073) 513 17 89.

Naar boven