Verzekeringswezen: Overgang van rechten en verplichtingen uit overeenkomsten van levensverzekering ingevolge afdeling 3.5.1a. van de Wet op het financieel toezicht (artikel 3:115, eerste lid, juncto artikel 3:120, eerste tot en met derde lid, van de Wet op het financieel toezicht)

  • 1. Onder verwijzing naar de publicatie in de Staatscourant van 5 november 2018, nr. 62174 maakt Aegon Levensverzekering N.V., gevestigd te Den Haag, aan polishouders bekend dat met instemming van De Nederlandsche Bank N.V., statutair gevestigd te Amsterdam, verleend bij besluit van 26 februari 2019 in het kader van een juridische fusie in de zin van artikel 309 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek, tussen Optas Pensioenen N.V., de rechten en verplichtingen uit na te noemen overeenkomsten van levensverzekering met ingang van 1 april 2019 zijn overgegaan naar Aegon Levensverzekering N.V. gevestigd te Den Haag in het kader van diens bedrijfsuitoefening vanuit een vestiging in Nederland.

  • 2. De in alinea 1 bedoelde overgang heeft betrekking op alle overeenkomsten van levensverzekering, die behoren of behoord hebben tot de portefeuille van de verdwijnende rechtspersoon, Optas Pensioenen N.V. en die zijn gesloten vanuit de vestiging in Nederland.

  • 3. De overgang is voor alle betrokkenen van kracht geworden met ingang van de dag volgende op die waarop de notariële akte van fusie is verleden. Het verlijden van deze akte heeft plaatsgevonden op 31 maart 2019.

Naar boven