Gemeente Ede - Verkeersbesluit oplaadpalen elektrische voertuigen - Boven Engweg in Harskamp, Marskamp in Lunteren, Kamperfoelielaan, Stationsweg, Ganzeweide en Breitnerstraat in Ede

Logo Ede

2019030615612

College van burgemeester en wethouders

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De gemeente Ede en de regio Foodvalley hebben afspraken gemaakt met de provincie Gelderland over de verbetering van de luchtkwaliteit in de regio. Deze afspraken zijn vastgesteld in het RSL-programma: de regionale weerslag van maatregelen in het kader van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit. Elektrische auto's stoten geen/minder CO2, NO2 en fijnstof (PM10) uit dan auto's met een verbrandingsmotor en zijn daarmee minder schadelijk voor de gezondheid, het milieu en het klimaat. De landelijke overheid stimuleert elektrisch rijden. Steeds meer autoproducenten hebben één of meer elektrische voertuigen in hun assortiment. Het is daarom noodzakelijk dat er openbare locaties mogelijkheden aanwezig zijn om deze elektrische voertuigen op te laden. De parkeerplaatsen bij de laadpalen mogen uitsluitend worden gebruikt door ladende elektrische voertuigen.

BESLUIT

Overeenkomstig bijgevoegde bijlagen de volgende verkeersmaatregelen in te stellen:

de plaatsing van borden E4 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, voorzien van de onderborden "uitsluitend voor opladen elektrische auto's", om parkeerplaatsen aan te wijzen bestemd voor het opladen van voertuigen op:

- Harskamp: Boven Engweg (parkeervakken nabij huisnummer 17);

- Lunteren: Marskamp (parkeervakken nabij huisnummer 48);

- Ede: Kamperfoelielaan (parkeervakken nabij huisnummer 33c), Stationsweg (parkeervakken tegenover appartementencomplex De Witte Hinde), Ganzeweide (parkeerterrein nabij Goede Herderkerk) en Breitnerstraat (parkeervakken naast huisnummer 35).

Ter inzage

Het besluit en daarbijhorende tekening liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de Publieksbalie, Raadhuisplein 3, in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer 140318 (kengetal niet nodig). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kevin Jacobs van het cluster ROG, (0318) 680 391.

Ede, 7 maart 2019

Burgemeester en wethouders,

Namens deze,

Harriette Campen

afdeling Beleid Infrastructuur & Milieu

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Wij adviseren u om eerst contact op te nemen met Kevin Jacobs, (0318) 680 391, voor uitleg over het besluit. Bezwaar maakt u binnen 6 weken na de verzenddatum van dit besluit. U doet dit door het formulier bezwaarschrift indienen in te vullen op www.ede.nl/bezwaarmaken onder het tabblad aanvragen. U mag ook een brief sturen. Als u de brief stuurt, wilt u dan de volgende punten vermelden?

- uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres;

- de datum waarop u uw brief schrijft;

- een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;

- het zaaknummer of voeg een kopie van het besluit bij;

- uw handtekening.

Als u bezwaar maakt, blijft het besluit geldig totdat het bezwaar behandeld is. Na afloop van de bezwaarprocedure hoort u of het besluit wijzigt. Kunt u niet zo lang wachten? Dan kunt u de Rechtbank Gelderland om een voorlopige voorziening vragen. Als de rechtbank uw verzoek toewijst, dan worden de gevolgen van het besluit opgeschort. Meer informatie hierover vindt u op www.rechtspraak.nl.

Naar boven