Ontwerpbestemmingsplan “Minnertsga – Hermanawei 70”, gemeente Waadhoeke

Logo Waadhoeke

Burgemeester en wethouders van Waadhoeke brengen het bestemmingsplan “Minnertsga – Hermanawei 70” als ontwerp in procedure.

 

Aan de Hermanawei 70 te Minnertsga is een initiatiefnemer voornemens om de bestaande bebouwing te slopen en hier vervolgens een nieuwe woning met garage en een bedrijfsloods te realiseren. De bedrijfsloods zal worden gebruikt als werktuigenstalling ten behoeve van het agrarische bedrijf van betrokkene dat gevestigd is aan de Sytzamaleane 33 te Tzummarum.

 

Het initiatief van betrokkene is ter plaatse niet mogelijk op basis van de geldende planologische regeling uit het bestemmingsplan Buitengebied van de voormalige gemeente Het Bildt. Hoewel de voorgenomen woning en garage binnen de geldende regeling passen, is de bedrijfsloods niet toegestaan binnen de geldende woonbestemming. Om de ontwikkeling juridisch-planologisch toch te kunnen regelen is het opstellen van een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk.

 

Het zogenoemde planidentificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is  NL.IMRO.1949.BPMinHermanawei 70-ON01.

 

Heeft u vragen?

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan of de procedure kunt u bellen met de afdeling Omgeving (0517-380380). Dit kan op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur.

 

U kunt het ontwerpbestemmingsplan bekijken

Dat kan bij de centrale balie van het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 in Franeker. U kunt het ontwerpbestemmingsplan bekijken op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur. Tussen 7 maart 2019 en  18 april 2019 ligt het ontwerpbestemmingsplan voor u klaar.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal bekijken, via www.ruimtelijkeplannen.nl

 

Bent u het niet eens met het ontwerpbestemmingsplan?

Dan kunt u uw mening geven. Wij noemen dat een zienswijze. U leest hierna hoe  u een zienswijze kunt geven. 

 

Doet u dat vóór 18 april 2019. U kunt op twee manieren reageren:

  • -

    in een brief

  • -

    in een gesprek

U stuurt uw brief naar burgemeester en wethouders, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER. Heeft u liever een gesprek? Dan kunt u uiterlijk één week voor afloop van de termijn een afspraak maken met de ambtenaar die het bestemmingsplan behandelt (0517-380380, op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur). Met hem of haar kunt u een afspraak hiervoor maken.

 

Na beoordeling van eventuele zienswijzen zal de gemeenteraad een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Mocht het bestemmingsplan worden vastgesteld, dan is het mogelijk om beroep in te stellen bij de Raad van State. Met een publicatie in de Staatscourant en op de website www.overheid.nl (onder tabblad ‘gemeenteblad’) brengen wij u tegen die tijd op de hoogte. U kunt alleen beroep instellen tegen de mogelijke vaststelling van het bestemmingsplan, als u een zienswijze heeft gegeven over het ontwerpbestemmingsplan en als u belanghebbende bent.

Naar boven