Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Kromstraat”

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 19 December 2018 het bestemmingsplan ‘Kromstraat’, met plannummer NL.IMRO.0748.BP0239-0301 gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Stadlander wenst op de locatie aan de Kromstraat in Halsteren haar woningvoorraad te verbeteren en uit te breiden. De ontwikkeling omvat de sloop van de bestaande zes woningen aan de Kromstraat. Hiervoor in de plaats worden in totaal elf nieuwe woningen gerealiseerd. Zeven hiervan zijn geprojecteerd aan de Kromstraat. De overige vier woningen worden gerealiseerd aan de zijde van het bestaande parkeerterrein aan Kerkheininge. Aanvankelijk maakte ook een ontwikkeling aan de Zweedsestraat onderdeel uit van het bestemmingsplan. Dit onderdeel is in het vastgestelde bestemmingsplan komen te vervallen.

Wijzigingen

Het plan is op onderdelen gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn naar aanleiding van ingediende zienswijzen en de behandeling in de gemeenteraad aangebracht. De wijzigingen hebben betrekking op de onderstaande onderdelen:

  • 1.

    Het plandeel betreffende de ontwikkeling aan de Zweedsestraat is komen te vervallen. Alle verwijzingen in de regels, de verbeelding en de toelichting naar dit plandeel zijn verwijderd;

  • 2.

    De afbeelding “stedenbouwkundig ontwerp woningbouwontwikkeling” in paragraaf 2.2. “Plan voor herontwikkeling” wordt vervangen voor een ontwerp met daarop de 13 parkeerplaatsen achter de woningen aan Kerkheininge.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken ligt met ingang van 10 januari 2019 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via de landelijk voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0239-0301)

Beroep

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ‘s -Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan beroep worden ingesteld tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld. 

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening via telefoonnummer 140164.

Bergen op Zoom, 09-01-2019

Naar boven