Vaststelling wijzigingsplan ‘Buitengebied Emmen, Nieuw-Schoonebeek, Europaweg 301’

Logo Emmen

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend dat zij op 26 februari 2019 het wijzigingsplan ‘Buitengebied Emmen, Nieuw-Schoonebeek, Europaweg 301’, vervat in het GML-bestand ‘NL.IMRO.0114.2018044-W701’, hebben vastgesteld.

 

Het plan voorziet in het wijzigen van de bestemming van een grondgebonden agrarisch bedrijf naar wonen voor het perceel Europaweg 301 in Nieuw-Schoonebeek.

 

Inzage

Vanaf 8 maart 2019 liggen het vaststellingsbesluit en het wijzigingsplan met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage. Op afspraak kunt u het besluit en het wijzigingsplan met bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen (op verzoek buiten kantooruren). Het besluit en het wijzigingsplan met bijbehorende stukken zijn ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (‘Buitengebied Emmen, Nieuw-Schoonebeek, Europaweg 301’ met planid. ‘NL.IMRO.0114.2018044-W701’). Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen via telefoonnummer 14 0591.

 

Beroep

Gedurende de terinzagetermijn van zes weken kan beroep worden ingesteld:

- door een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp wijzigingsplan.

- door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp wijzigingsplan.

 

Het beroepschrift kunt u sturen aan Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen. Het bevat daarom tenminste:

  • naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden (redenen) van het beroep;

  • een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is;

  • zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

 

Als u tegen een besluit beroep instelt heeft dit geen schorsende werking, waardoor het wijzigingsplan daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

 

Emmen, 7 maart 2019

burgemeester en wethouders van Emmen

Naar boven