Inspraak voorontwerpbestemmingsplan  ‘Leeuwarden - woningbouw Brandemeer hoek De Kei’

Logo Leeuwarden

Van 7 maart 2019 tot en met 17 april 2019 ligt dit voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het plangebied wordt begrensd door de Brandemeer aan de zuidzijde, de Kei aan de westzijde, een voetpad aan de noordzijde en een basisschool aan de oostzijde. Het nieuwe bestemmingsplan biedt een juridisch-planologische regeling voor de herontwikkeling van het gebied van een maatschappelijke bestemming naar een woonbestemming.

Ontwikkeling

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van maximaal 30 grondgebonden woningen en een appartementengebouw met maximaal 40 appartementen met bijbehorende parkeer- en groenvoorzieningen. Het appartementengebouw bevindt zich op de hoek Brandemeer en De Kei en bestaat uit deels twee, drie en vier bouwlagen. Westelijk daarvan zijn twee kleine woonstraatjes met eengezinswoningen gedacht, haaks op de Brandemeer. Binnen het plangebied wordt het parkeren opgelost.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • 1.

    in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

  • 2.

Inloopavond

In het kader van de inspraak zal er op 9 april a.s. een inloopavond worden gehouden in de wijkkoepel op het adres Hooidollen 8 in Leeuwarden. De inloopavond vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur. U kunt hier het voorontwerpbestemmingsplan inzien en eventuele vragen stellen.

Reageren

In de periode waarin het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen ingezetenen en belanghebbenden reageren. Dit kan schriftelijk of mondeling. U geeft aan met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Het college van burgemeester en wethouders kan deze punten dan afwegen en meenemen bij het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan.

  • 1.

    schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden Vermeld in uw brief:

    • -

      inspraak voorontwerp bestemmingsplan Leeuwarden – woningbouw Brandemeer hoek De Kei

    • -

      waarom u een reactie indient

    • -

      de datum

    • -

      uw naam en adres

    • -

      uw handtekening

  • 2.

    mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven