Bestemmingsplan paraplubestemmingsplan ‘Parkeren Lisse’, gewijzigd vastgesteld

Logo Lisse

Waar

Het paraplubestemmingsplangebied betreft het gehele grondgebied van de gemeente Lisse.

Wat

Met dit paraplubestemmingsplan wordt de bestaande parkeerregelgeving vastgelegd voor alle Lissese bestemmingsplannen.

Door aanpassing van de Woningwet vervallen de stedenbouwkundige bepalingen van de gemeentelijke bouwverordening. Daardoor hebben de stedenbouwkundige bepalingen in de bouwverordening hun (aanvullende) werking voor geldende bestemmingsplannen verloren. Als gevolg daarvan worden de parkeernormen ondergebracht in het paraplubestemmingsplan. Op deze wijze wordt aangesloten bij de doelstellingen van de wetswijziging.

Status

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 7 maart 2019 tot en met vrijdag 19 april 2019 ter inzage in het gemeentehuis in Lisse. 

Beroep

Van donderdag 7 maart 2019 tot en met vrijdag 19 april 2019 is het instellen van be­roep mogelijk voor:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan parkeren, naar voren hebben gebracht.

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tij­dig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

  • 3.

    iedere belanghebbende wat betreft de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststel­ling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aange­bracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op maandag 22 april 2019 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Renate van de Nes van de afdeling Ruimte. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 14 0252.

Naar boven