Vastgesteld Bestemmingsplan Poelveld, kavels oostzijde

Logo Eijsden-Margraten

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Eijsden-Margraten op 19 februari 2019 het Bestemmingsplan Poelveld, kavels oostzijde  (planidenficatienummer NL.IMRO.1903.BPPVELD02-VG01), ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het volgende. Ter plaatse van het plangebied geldt het bestemmingsplan Poelveld dat op 26 juni 2007 is vastgesteld en dit plan voorziet in de woningbouwontwikkeling van de woonwijk Poelveld. Dit vigerende bestemmingsplan is opgesteld op basis van een uitgewerkt stedenbouwkundig plan. Aan de oostzijde van het plan zijn gedeelten van een aantal bouwkavels niet geheel bestemd conform het stedenbouwkundig plan. Deze delen van de kavels zijn bestemd met een natuurbestemming in plaats van een woonbestemming. Het voorliggende ontwerp bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische reparatie hiervan.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stuken liggen vanaf donderdag 7 maart 2019  tot en met woensdag 17 april 2019 ter inzage in het gemeentehuis, Amerikaplein 1 te Margraten. Voor inzage in het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum, telefoonnummer 14 043 of 043 458 8488. Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijhorende stukken zijn tevens te raadplegen op onze website www.eijsden-margraten.nl en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1903.BPPVELD02-VG01.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn – naast het indienen van beroep – een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In deze situatie wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

 

Eijsden-Margraten, 6 maart 2019

Naar boven