Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunning inrichting Zoutfabriek en Salinco, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 27 februari 2019 heeft Akzo Nobel Industrial Chemicals B.V. te Hengelo, een aanvraag ingediend om een vergunning voor de activiteiten ‘bouwen van een bouwwerk’, ‘het uitvoeren van een werk of werkzaamheden’, ‘planologisch strijdig gebruik’ en ‘het veranderen van de inrichting of mijnbouwwerk’ ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De aanvraag heeft betrekking op de inrichting Zoutfabriek en Salinco, (gedeeltelijk) gelegen in de gemeente Enschede, op het perceel kadastraal ingedeeld, gemeente Lonneker, sectie AK, nummer 826, gelegen aan de Strootmanweg, te Enschede.

De vergunningaanvraag betreft het boren en in gebruik nemen van een nieuwe zoutput (nummer 547) en het ter plaatse van deze put plaatsen van een zouthuisje.

De nieuwe zoutput past niet in het vigerende bestemmingsplan. Hierom is een verklaring van geen bedenkingen vereist van de gemeenteraad van de gemeente Enschede. Op 13 februari 2019 heeft de gemeenteraad van de gemeente Enschede een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven waaruit blijkt dat er, gelet op een goede ruimtelijke ordening, geen bedenkingen zijn tegen het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit, de ontwerpverklaring van geen bedenkingen en de andere relevante stukken liggen met ingang van 27 februari 2019 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Enschede te Enschede. Wij adviseren u voor de inzage van dit ontwerpbesluit eerst contact op te nemen met de gemeente (tel. 14 053).

Tot en met 10 april 2019 kan een ieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

DG Klimaat en Energie, Directie Warmte en Ondergrond

T.a.v. dhr. mr. K.F. Peperkoorn

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot dhr. mr. K.F. Peperkoorn (tel. 070 – 379 6175) van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven