Rectificatie Ontwerpbestemmingsplan Triangel Noordpunt, ontwerpaddendum op de welstandsnota en ontwerp hogere waarden voor de Wet geluidhinder

Logo Waddinxveen

De bovengenoemde ontwerpbesluiten zijn gepubliceerd op 28 december 2018 en zijn ter inzage gelegd. In de betreffende publicatie is abusievelijk de verkeerde instantie genoemd waaraan een zienswijze gestuurd kan worden. Hierdoor is het noodzakelijk om de ontwerpbesluiten opnieuw ter inzage te leggen.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen maken bekend dat zij op 18 december 2018 hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Triangel Noordpunt. Het bestemmingsplan is opgesteld met als doel het planologisch mogelijk maken van nieuwe woningen.

Het plangebied ligt ten noorden van de nieuwe woonwijk Park Triangel. In de navolgende afbeelding is het plangebied met zwarte contouren weergegeven. Voor de exacte ligging wordt verwezen naar de stukken.

Ontwerpbestemmingsplan Triangel Noordpunt

Het ontwerpbestemmingsplan Triangel Noordpunt ligt met ingang van 10 januari 2019 gedurende zes weken (tot en met 20 februari 2019) ter inzage. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0627.BPtriangelnoordpnt-0301) en via de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl/bestemmingsplannen. De stukken zijn ook raadpleegbaar in het gemeentehuis, Beukenhof 1, via de computer bij de Publieksbalie.

Addendum op de welstandsnota Triangel Noordpunt

Voor Triangel Noordpunt is een stedenbouwkundig plan opgesteld. Een deel van de kwaliteit die daarin is opgenomen kan niet worden vastgelegd in de regels van het bestemmingsplan. Die regels zijn wel belangrijk om de beoogde kwaliteit te kunnen realiseren. Om die kwaliteit afdwingbaar te maken, is een kwaliteitshandboek als addendum op de welstandsnota opgesteld. Van 10 januari 2018 tot en met 20 februari 2019 ligt het ontwerpaddendum ter inzage. Het ontwerpaddendum op de welstandsnota is digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl. Tevens kan het ontwerpaddendum geraadpleegd worden via de computer bij de Publieksbalie in het gemeentehuis.

Hogere waarden procedure

Binnen de Triangel Noordpunt wordt de ontwikkeling van 86 woningen/appartementen planologisch mogelijk gemaakt. Gebleken is dat ter plaatse van 72 woningen/appartementen niet aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB uit de Wet geluidhinder voor het wegverkeerslawaai en ter plaatse van 36 woningen/appartementen niet aan de voorkeursgrenswaarde van 55 dB railverkeerslawaai kan worden voldaan. Onder voorwaarden kan wel voldaan worden aan de maximaal vast te stellen hogere waarden voor weg- en railverkeerslawaai. Het besluit tot het vaststellen van hogere waarden wordt genomen ten behoeve van het bestemmingsplan Triangel Noordpunt. Het ontwerpbesluit hogere waarden Triangel Noordpunt wordt met ingang van 10 januari 2019 gedurende zes weken (tot en met 20 februari 2019) ter inzage gelegd. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl. De stukken zijn ook raadpleegbaar in het gemeentehuis via de computer bij de Publieksbalie.

Zienswijzen

Gedurende de terinzagelegging kan een ieder zienswijzen indienen op de drie ontwerpbesluiten. De schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad, Postbus 400, 2740 AK Waddinxveen. Indien u vragen heeft of een mondelinge zienswijze wilt indienen, kunt u contact opnemen met de Afdeling Ruimte via telefoonnummer 14 0182.

Waddinxveen, 9 januari 2019

Naar boven