Bestemmingsplan ‘Pilarenlaan’ vastgesteld

Logo Noordwijk

De gemeenteraad heeft op 19 februari 2019 op grond van artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening (Wro) het bestemmingsplan ‘Pilarenlaan’ ongewijzigd vastgesteld. Naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan waren geen zienswijzen ingediend.

Ook maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 4 februari 2019 een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wro hebben gesloten met de initiatiefnemers van bovengenoemd bestemmingsplan. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de vergoeding van de gemeentelijke kosten die de gemeente maakt in het kader van haar planologische medewerking aan het initiatief.

Plan

Het plangebied ligt aan de zuidoostelijke rand van de kern Noordwijkerhout, ten oosten van de Maandagsewetering en ten zuiden van de Pilarenlaan. Het gaat om een nog ongenummerd perceel aan de Pilarenlaan, ten zuidoosten grenzend aan het perceel Pilarenlaan 48. Het bestemmingsplan ‘Pilarenlaan’ voegt een bouwmogelijkheid voor één woning (met een GOM-bouwtitel) toe aan een bouwvlak voor twee woningen dat op deze locatie al bestaat sinds de inwerkintreding van bestemmingsplan ‘Buitengebied 2015’, Noordwijkerhout. In laatstgenoemd bestemmingsplan is voor dit bouwvlak de aanduiding ‘maximum aantal wooneenheden: 2’ opgenomen. In bestemmingsplan ‘Pilarenlaan’ wordt deze aanduiding vervangen door: ‘maximum aantal wooneenheden: 3’.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Pilarenlaan’ ligt met ingang van woensdag 27 februari tot en met dinsdag 9 april 2019 ter inzage. Het plan is in te zien in het gemeentehuis op de locatie Noordwijkerhout (Herenweg 4) en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De plancode is: NL.IMRO.0575.BP201800050-VA01 Ook ligt gedurende bovengenoemde periode voor iedereen een zakelijke beschrijving van de tussen de gemeente en de initiatiefnemers afgesloten anterieure overeenkomst ter inzage in het gemeentehuis op de locatie Noordwijkerhout (Herenweg 4). Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud daarvan kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep worden ingediend.

Beroep inzake het vastgestelde bestemmingsplan

Belanghebbenden die redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen beroep instellen. Het beroep moet worden ingediend tijdens de beroepstermijn: vanaf donderdag 28 februari tot en met woensdag 10 april 2019. Een beroepschrift dient te worden gestuurd aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in elk geval uw naam, adres, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht. Het instellen van beroep schorst de (in)werking(treding) van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Hiervoor kan de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van voornoemde Afdeling. Een kopie van het ingediende beroepschrift moet worden meegezonden. Zowel aan het indienen van beroep als aan het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op 11 april 2019, tenzij tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het desbetreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven