ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘Turnhoutseweg 5 – Prinsenhof 5 te Gassel’

Logo Grave

 

 

Burgemeester en wethouders van Grave maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Turnhoutseweg 5 – Prinsenhof 5 te Gassel’ ter inzage wordt gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan is ongewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan.

 

Aanvullend wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Turnhoutseweg 5 – Prinsenhof 5 te Gassel’ de raad te adviseren geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd. Er wordt derhalve geen ontwerp-exploitatieplan ter inzage gelegd.

 

Het plangebied ligt aan de Turnhoutseweg en aan de Prinsenhof in Gassel, gemeente Grave en bestaat uit meerdere deelgebieden. De percelen zijn kadastraal bekend als gemeente Grave, sectie L, nrs. 1409, 1419 en 1579 en sectie M, nrs. 267, 268, 26, 51 en 371 (5438 NR). Het plan maakt het mogelijk om een agrarische bedrijfswoning aan de Prinsenhof 5 om te zetten in een burgerwoning en op deze manier los te koppelen van het agrarische bedrijf aan de Turnhoutseweg 5. Aan de Turnhoutseweg 5 wordt het bouwvlak vergroot tot 1,5 hectare en het mogelijk gemaakt een bedrijfswoning op te richten. Daarnaast wordt het mogelijk gemaakt op de nabijgelegen percelen teeltondersteunende voorzieningen voor boomteelt en fruitteelt mogelijk gemaakt.

 

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 27 februari 2019 tot en met dinsdag 9 april 2019. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO. 0786.BPTurnhoutsePrinse-ON01.

 

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Grave, per postadres: postbus 7, 5360 AA GRAVE. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

 

Grave, 21 februari 2019

Burgemeester en wethouders van Grave

Naar boven