Vooraankondiging bestemmingsplan ‘Aanvullende voorschriften parkeren’

Logo Heemstede

Burgemeester en wethouders delen ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening mee dat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid voor aanvullende voorschriften voor het parkeren in relatie tot ruimtelijke ontwikkelingen.

Wat is het plangebied?

Het plangebied is het gehele grondgebied van de gemeente Heemstede.

Waar is dit bestemmingsplan voor bedoeld? 

De aanleiding voor dit bestemmingsplan is de aanpassing van de Woningwet op 29 november 2014 op grond van de Reparatiewet BZK 2014. Die heeft tot gevolg dat de stedenbouwkundige bepalingen uit de Bouwverordening, waaronder de parkeerbepaling, per 1 juli 2018 zijn komen te vervallen. Eén van de criteria van een goede ruimtelijke ordening is dat er wordt voorzien in een adequate oplossing voor parkeren. Om dat te kunnen beoordelen is het van belang dat de gemeente daarvoor een toetsingskader (Nota Parkeernormen Heemstede) beschikbaar heeft. Het (paraplu)bestemmingsplan voorziet erin dat -net als in de situatie vòòr 1 juli 2018- alle bouwplannen op het aspect ‘parkeren’ kunnen worden getoetst.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens aan de procedure voor deze bestemmingsplanwijziging hun medewerking te verlenen

Procedure

Op dit moment in de procedure is er nog geen gelegenheid om zienswijzen in te dienen. Als het ontwerp-bestemmingsplan klaar is, zal dit ter inzage worden gelegd. De kennisgeving hiervan wordt gepubliceerd in de Staatscourant, de rubriek ‘HeemstedeNieuws’ van De Heemsteder en op www.heemstede.nl. Dan bestaat ook de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen, zoals bedoeld in afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de heer IJ. Heeringa via telefoonnummer 023­‑54 85 644 of met de heer R. van der Aar via telefoonnummer 023-54 85 764. U kunt ook een e-mail sturen naar gemeente@heemstede.nl.

Naar boven