Besluit MER-Beoordeling en het ontwerpbestemmingsplan “Hotel Oost II”.

Logo Gorinchem

Besluit MER-Beoordeling

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken op grond van artikel 7.17 wet Milieubeheer bekend dat in verband met het bestemmingsplan “Hotel Oost II” voor de bouw van het hotel c.a. een vormvrije m.e.r.-beoordeling is opgesteld.

Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat uitgesloten kan worden dat de activiteit belangrijke nadelige gevolgen heeft voor het milieu, en dat er geen aanleiding is voor het opstellen van een MER. Het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit ligt met ingang van woensdag 27 februari 2019 tot en met dinsdag 9 april 2019 voor een ieder ter inzage in het stadhuis (informatiehoek).

Op grond van artikel 6.3 Algemene wet bestuursrecht staat tegen dit besluit geen bezwaar of beroep open, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kunt u inbrengen als zienswijzen tegen het ontwerp bestemmingsplan.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Hieropvolgend maken Burgemeester en wethouders bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, dat met ingang van woensdag 27 februari 2019 tot en met dinsdag 9 april 2019 voor een ieder ter inzage ligt:

het ontwerp bestemmingsplan “Hotel Oost II”, NL.IMRO.0512.BP2016172-3001.

 

Begrenzing en ligging plangebied

Het ontwerp bestemmingsplan is gelegen aan de Franklinweg en wordt globaal begrensd door:

  • 1.

    westzijde

  • 2.

    noordzijde:

  • 3.

    oostzijde:  Franklinweg

  • 4.

    zuidzijde:  bedrijfsgebouw van A15 Karting aan de Franklinweg

 

Doelstelling bestemmingsplan

Het ontwerp bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een hotel met bioscoop, restaurant, amusino en overige bijbehorende voorzieningen dat gesitueerd is aan de Franklinweg op het bedrijventerrein Oost II.

 

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan wordt digitaal beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl en kan  ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

 

Zienswijze

Gedurende de hierboven genoemde periode kan door iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan naar voren worden gebracht.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijzen en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

 

Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen of informatie over het ontwerp bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer R.H. Osenga van de afdeling Welzijn, Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 - 65 93 11. E-mailen kan naar r.osenga@gorinchem.nl 

Gorinchem 26 februari 2019

Projectleider gemeente Gorinchem,

Namens deze:

R.H. Osenga

Naar boven