Niet vaststellen bestemmingsplan ‘D’n Hoaf Nijswiller’

Logo Gulpen-Wittem

Het college van burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 20 december 2018 heeft besloten het bestemmingsplan ‘D’n Hoaf Nijswiller’ niet vast te stellen.

Het ontwerpbestemmingsplan, dat betrekking heeft op het ontwikkelen van een Agroproductie & Leisurepark Zuid-Limburg op de locatie Hofstraat 14 te Nijswiller, kadastraal bekend gemeente Wittem, sectie B nummer 6802 en sectie N nummer 10, heeft van 1 maart 2018 tot en met 11 april 2018 ter inzage gelegen. Tegen het ontwerp bestemmingsplan zijn 33 zienswijzen kenbaar gemaakt. De ingediende zienswijzen alsmede de overwegingen van de gemeenteraad zelf zijn aanleiding geweest om het bestemmingsplan niet vast te stellen.

Ter inzage

Het raadsbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken ligt ter inzage van 10 januari 2019 t/m 22 februari 2019.

Inzien kan via:

  • -

    Een bezoek aan het gemeentehuis, Willem Vliegenstraat 12 te Gulpen, tijdens openingstijden klantcontactcentrum (maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 17.00 uur en donderdagavond tot 20.00 uur). Indien u een persoonlijke toelichting op het plan wenst dient u een afspraak te maken via het klantcontactcentrum.

  • -

    De gemeentelijke website: www.gulpen-wittem.nl (bestuur/gemeenteraad/vergaderingen).

Beroep

Tegen van het bestemmingsplan kan tijdens de inzagetermijn beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

  • -

    door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan

  • -

    door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen (art. 3.11 lid 1 sub d Wro)

  • -

    door belanghebbenden voor zover het beroep is gericht tegen het raadsbesluit tot het niet vaststellen het ontwerpbestemmingsplan.

Een beroepschrift moet binnen bovengenoemde termijn worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit het bestemmingsplan niet vast te stellentreedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn –naast het indienen van beroep- een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven