Ontwerpbestemmingsplan ‘Transformatie bedrijventerrein Koppelweg’

Logo Doesburg

In het kader van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Transformatie bedrijventerrein Koppelweg’, overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het bestand NL.IMRO.0221.18005HMO-ON01 vanaf 28 februari voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Philippus Gastelaarsstraat 2 te Doesburg.

 

Zoals in de Ruimtelijke Structuurvisie Doesburg 2030 en de Gebiedsvisie De Blauwe Knoop is vastgelegd zal het Koppelweggebied getransformeerd worden naar een Woon-werklocatie. Op dit moment bestaat het gebied uit diverse percelen die ieder zelfstandig uitgewerkt en gerealiseerd zullen worden. Om deze ontwikkelingen mogelijk te maken is voorliggend bestemmingsplan opgesteld. Voor het gebied is sinds 28 februari 2018 een voorbereidingsbescherming van kracht.

 

Er is voor een overwegend flexibel bestemmingsplan gekozen, dat ruimte biedt aan de ontwikkeling van vernieuwende woonvormen en waarin de voornaamste ruimtelijke randvoorwaarden als hoogte en het aantal woningen zijn gewaarborgd. De basis hiervoor is vastgelegd in een stedenbouwkundig paspoort als onderdeel van het nieuwe bestemmingsplan. Naast hoogte en aantallen is hier tevens de beeldkwaliteit, variatie en minimale breedten van onbebouwde zones tussen de woongebouwen in vastgelegd. Een belangrijk aspect is de koppeling met het water. Om dit te waarborgen zijn in dit bestemmingsplan enkele zichtlijnen verankerd, die de Koppelweg en het Looierspark (visueel) verbinden met de Oude IJssel.

 

Tot 11 april 2019 kan eenieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer H. Schuiling (0313 481401).

Het publieksbureau is maandag t/m donderdag van 08.00 tot 15.30 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur geopend. Ook is het publieksbureau op maandagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur.

 

Het juridisch bindende bestemmingsplan kunt u inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0221.18005HMO-ON01). Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen via de gemeentelijke website.

 

 

Doesburg, 27 februari 2019

Drs. L.W.C.M. van der Meijs, burgemeester

P. Werkman, gemeentesecretaris

Naar boven