Kennisgeving vaststelling Wijzigingsplan Langeweg 7 te Hellevoetsluis

Logo Hellevoetsluis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis maken bekend dat zij in zijn vergadering van 12 januari 2019 het wijzigingsplan Langeweg 7 te Hellevoetsluis, vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0530.BPLangeweg72017-co01, ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud in het kort

Het wijzigingsplan heeft betrekking op de uitbreiding van het agrarisch bouwvlak voor het agrarisch bedrijf op het perceel Langeweg 7 tot 1 ha ten behoeve van de oprichting van een machineloods.

Het geldende bestemmingsplan voor het betreffende perceel is het bestemmingsplan “Buitengebied” van de gemeente Hellevoetsluis, vastgesteld op 1 november 2012.

Het perceel heeft in dit bestemmingsplan de bestemming: ‘Agrarisch’ met een daarbinnen aangegeven bouwvlak en heeft de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie 5’.

De uitbreiding van het agrarisch bouwvlak kan mogelijk worden gemaakt via de wijzigingsbevoegdheid op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). In het wijzigingsplan wordt onderbouwd dat aan de gestelde voorwaarden voor deze wijzigingsbevoegdheid wordt voldaan en wordt daarnaast beargumenteerd dat er sprake is van goede ruimtelijke ordening.

Beroep

Het ontwerp-wijzigingsplan Langeweg 7 heeft van 6 december 2018 tot en met 16 januari 2019 ter visie gelegen en is voorgelegd aan de wettelijke overlegpartners. Op het plan zijn geen bezwaren ingediend. Het wijzigingsplan is derhalve ongewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde wijzigingsplan zal vanaf 21 februari 2019 tot en met 4 april 2019 ter visie worden gelegd. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Alleen degenen die een bezwaar hebben ingediend of wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen bezwaar tegen het plan hebben kunnen indienen, kunnen beroep indienen. Na afloop van de beroepstermijn zal het wijzigingsplan in werking treden (rechtskracht). Indien er geen beroep wordt ingesteld, is het plan onherroepelijk na afloop van de beroepstermijn. Indien er beroep wordt ingesteld, zal het plan onherroepelijk worden na het besluit van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het wijzigingsplan is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl. Het wijzigingsplan is ook in te zien bij het klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis.

Naar boven