Ontwerpbestemmingsplan Dorp 76 Polsbroek

Logo Lopik

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Lopik bekend dat het bestemmingsplan “Dorp 76” te Lopik in ontwerp ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Het voornemen bestaat om het perceel te splitsen en de bestemming van het deel met de bedrijfswoning om te zetten naar een reguliere woonbestemming. Het plangebied betreft het noordoostelijk deel van het perceel waar nu de bedrijfswoning staat. Door aan de bedrijfswoning een reguliere woonbestemming toe te kennen wordt de woning afgesplitst van de bedrijfsactiviteiten op het achterterrein. Het gaat om een planologische wijziging, aan het uiterlijk van de woning verandert niets.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van woensdag 21 februari 2018 tot en met dinsdag 3 april 2018 voor eenieder ter inzage op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. Ook buiten deze openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (kenmerk NL.IMRO.0331.01Dorp76-ON01) en www.lopik.nl onder ‘Inwoners’ en “Bestemmingsplannen” en vervolgens onder “Landelijk gebied / in procedure”.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik.

Vervolgprocedure 

Na beoordeling van de zienswijzen zal het definitieve bestemmingsplan worden opgesteld. Uiteindelijk zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Voor meer informatie over deze publicatie kunt u tijdens kantooruren, met uitzondering van vrijdagen, contact opnemen met de heer P. Schrijver, tel: 0348 - 559986.

 

Naar boven