Vastgesteld wijzigingsplan 'Theodoor Dorrenplein Valkenburg’ en verleende omgevingsvergunning voor project hotel Croix de Bourgogne (toepassen coördinatie regeling)

Logo Valkenburg aan de Geul

De gemeente Valkenburg aan de Geul maakt bekend dat het college van burgemeester en wethouders op 6 februari 2018  het wijzigingsplan ‘Theodoor Dorrenplein Valkenburg’ heeft vastgesteld en tevens omgevingsvergunning heeft verleend voor dit project.

Het vastgestelde wijzigingsplan voorziet in het wijzigen van de bestemming ‘verkeer’ in de bestemming ‘centrum’ waardoor het mogelijk wordt om twee dependances te realiseren behorende bij het hotel Croix de Bourgogne. Ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan zijn in het vastgestelde plan geen wijzigingen aangebracht.

De aanvraag omgevingsvergunning ziet op het bouwen van hotel ‘Croix de Bourgogne’ met een restaurant en een wellnessruimte, alsmede het bouwen van twee dependances ‘Louis’ en ‘Theodoor’. In het gebouw ‘Theodoor’ bevindt zich tevens een café. De aanvraag heeft betrekking op de percelen plaatselijk bekend Theodoor Dorrenplein ongenummerd en Gosewijnstraat ongenummerd, kadastraal bekend gemeente Valkenburg, sectie A, nummers 3125, 2733, 2450, 2822, 2742 en 3052. De aanvraag is geregistreerd onder DMS nummer 099420695 en OV Z-HZ_WABO-2017-000264.

Het project bestaat uit de volgende activiteiten:

  • 1.

    bouwen, artikel 2.1, eerste lid, sub a Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo);

  • 2.

    uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden, in gevallen waarin dat bij een bestemmingsplan is bepaald, artikel 2.1, eerste lid, sub b Wabo;

  • 3.

    gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, artikel 2.1, eerste lid, sub c Wabo in combinatie met artikel 4, eerste lid Bijlage II van het Besluit omgevingsrecht.

 

Coördinatiebesluit 

Reeds eerder (in het kader van het ontwerp besluit) is bekend gemaakt dat voor het onderhavige project toepassing wordt gegeven aan de coördinatiebepaling van artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij deze ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden.

 

Het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning inzien 

 

Het besluit ingevolge artikel 35.6.2 van het bestemmingsplan ‘Centrum Valkenburg’ tot het wijzigen van de bestemming ‘Verkeer’ in de bestemming ‘Centrum’ (wijzigingsplan ‘Theodoor Dorrenplein Valkenburg’, NL.IMRO.0994.2016WP001-VA01) ligt van 22 februari tot en met 4 april 2018 voor iedereen op de volgende wijze ter inzage:

  • 1.

    via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0994.2016WP001-VA01 en via de gemeentelijke website

  • 2.

    bij het Klantencontactcentrum (KCC) tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, er kan dan geen nadere toelichting worden gegeven.

 

Bij verschillen tussen de digitale en de papieren (analoge) versie van het bestemmingsplan is de digitale versie van het plan doorslaggevend.

 

De bronbestanden van het vastgestelde wijzigingsplan zijn beschikbaar op het webadres:

http://ro.valkenburg.nl/plans_prod/NL.IMRO.0994.2016WP001-/NL.IMRO.0994.2016WP001-VA01/

 

De omgevingsvergunning ligt met de relevante bijlagen van 22 februari tot en met 4 april 2018 voor iedereen op de volgende wijze ter inzage:

  • 1.

    bij het Klantencontactcentrum (KCC) tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, zijn de analoge stukken raadpleegbaar, er kan dan geen nadere toelichting worden gegeven;

  • 2.

    via de gemeentelijke website www.valkenburg.nl zijn de belangrijkste stukken raadpleegbaar (vanwege de omvang van de stukken is het niet mogelijk om deze allemaal raadpleegbaar te maken via de website);

  • 3.

    indien u een nadere toelichting wenst dan kunt u via telefoon 14 043 een afspraak maken met Patrick Frijns van het team Vergunningen.

 

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • 3.

    eenieder tegen de wijzigingen, die de gemeenteraad/ college van burgemeester en wethouders bij de vaststelling van het bestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning heeft aangebracht, ten opzichte van het ontwerp.

 

Naar boven