Vastgesteld bestemmingsplan ‘Veen, Nieuwstraat, herziening 2017’, gemeente Aalburg.

Logo Aalburg

De gemeenteraad van Aalburg heeft op 26 september 2017 het bestemmingsplan “Veen, Nieuwstraat, herziening 2017” te Veen met plannummer NL.IMRO.0738.BP6023-VG01 ongewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan

In 2013 heeft de gemeente voor de gronden het bestemmingsplan Nieuwstraat vastgesteld. Dit bestemmingsplan is deels herzien, de gronden direct grenzend aan de Nieuwstraat en de Rivelstraat zijn niet herzien door dit plan. Het betreft een herziening van het binnenterrein waar 26 woningen worden toegestaan.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 18 mei 2017 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens de ter visie legging zijn geen zienswijzen binnengekomen. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld.

Sectorplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’

Voorliggend bestemmingsplan regelt alle enkelbestemmingen. De dubbelbestemmingen en de algemene gebiedsaanduidingen zijn opgenomen in het bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’.

Tervisielegging

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 22 februari 2018 t/m woensdag 4 april 2018 voor eenieder ter inzage.

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Binnen de termijn van de tervisielegging kan uitsluitend op afspraak met de balie VROM de stukken behorende bij het bestemmingsplan worden ingezien. U kunt de balie VROM vinden aan de Grote Kerkstraat 32 te Wijk en Aalburg. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente op het telefoonnummer (0416) 698 700.

Beroep

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 22 februari 2018 gedurende 6 weken beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, door:

  • -

    iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • -

    iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • -

    iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Aalburg bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

Het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Wijk en Aalburg, 21 februari 2018

Naar boven