Provincie Overijssel, terinzagelegging Ontwerp Actualisatie Omgevingsvisie Overijssel 2017/2018

Logo Overijssel

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben op 23 januari 2018 het ontwerp van de Actualisatie Omgevingsvisie Overijssel 2017/2018 en het ontwerp van de Actualisatie van de Omgevingsverordening Overijssel 2017/2018 vastgesteld. In deze actualisatieronde worden recente beleidswijzigingen, waarover al eerder besloten is door Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten, objectgericht doorvertaald in de Omgevingsvisie en Omgevingsverordening. Verder worden omissies en onduidelijkheden in teksten en kaarten hersteld. Na deze actualisatieronde zijn de Omgevingsvisie en Omgevingsverordening voorlopig weer bij de tijd.

De provincie Overijssel legt de beide ontwerpen van 15 februari 2018 tot en met 4 april 2018 ter inzage. Binnen deze termijn kunt u zienswijzen indienen op de wijzigingen die met deze actualisatie worden aangebracht in de Omgevingsvisie en de Omgevingsverordening. Provinciale Staten zullen de ingediende zienswijzen betrekken bij hun besluit over de vaststelling van de Actualisatie Omgevingsvisie Overijssel 2017/2018 en de Actualisatie Omgevingsverordening Overijssel 2017/2018.

Mogelijkheid van inzien

U kunt de ontwerpen van de Actualisatie Omgevingsvisie Overijssel 2017/2018 en van de Actualisatie Omgevingsverordening Overijssel 2017/2018 inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.omgevingsvisie.nl of tijdens kantooruren op de volgende locaties:

  • -

    Stadhuis/gemeentehuis van elke Overijsselse gemeente;

  • -

    Twentehuis, Nijverheidstraat 30, 7551 JM Enschede;

  • -

    Provinciehuis, Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle;

  • -

    Waterschap Drents Overijsselse Delta, Dokter van Deenweg 186, 8025 BM Zwolle;

  • -

    Waterschap Rijn en IJssel, Liemersweg 2, 7006 GG Doetinchem;

  • -

    Waterschap Vechtstromen, Kooikersweg 1, 7609 PZ Almelo;

  • -

    Waterschap Vallei en Veluwe, Steenbokstraat 10, 7324 AX Apeldoorn;

  • -

    Waterschap Zuiderzeeland, Lindelaan 20, 8224 KT Lelystad.

Het ontwerp van de Actualisatie Omgevingsvisie Overijssel 2017/2018 wordt elektronisch beschikbaar gesteld via www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.9923.phVisie004-on01. Voor het ontwerp van de Actualisatie Omgevingsverordening Overijssel 2017/2018 geldt planidentificatienummer NL.IMRO.9923.phVerordening004-on01.

De directe links naar de plannen zijn:

Tevens kunt u de plannen vinden via https://overijssel.tercera-ro.nl/mapviewer/. Daar staan ook de geconsolideerde versies van de plannen. Deze geconsolideerde versies geven een totaalbeeld van de Omgevingsvisie en de Omgevingsverordening zoals die na wijziging eruit komen te zien. De geconsolideerde versies hebben geen formele status.

Bij de stukken die ter inzage liggen is een overzicht gevoegd van beleidswijzigingen waarop de Omgevingsvisie en Omgevingsverordening in deze actualisatie worden aangepast. Daarin is vermeld wanneer en door wie tot de beleidswijziging is besloten. Ook is een overzicht bijgevoegd van omissies in teksten en kaarten die in deze actualisatieronde worden hersteld.

Mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen

Een ieder kan gedurende de termijn van de terinzagelegging gemotiveerd zienswijzen indienen. U kunt alleen zienswijzen indienen over op de onderdelen van de Omgevingsvisie en Omgevingsverordening die in deze actualisatieronde worden gewijzigd. De overige delen van de Omgevingsvisie en de Omgevingsverordening Overijssel zijn ongewijzigd.

Uw schriftelijke zienswijze bevat in ieder geval: naam en adres van de indiener, de datum, het onderwerp waarop uw zienswijze betrekking heeft en een motivering van uw zienswijze.

U dient uw eventuele zienswijze bij voorkeur in via een zienswijzeformulier. Dit formulier kunt u vinden op www.omgevingsvisie.nl. Een mail sturen naar postbus@overijssel.nl kan ook. Vermeld in uw mail dan wel dat het gaat om een zienswijze voor ‘EDO nummer 4165568’.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een schriftelijke zienswijze per post te versturen. Deze kunt u dan richten aan de Gedeputeerde Staten van Overijssel, t.a.v. Secretariaat eenheid Ruimte en Bereikbaarheid, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle onder vermelding van ‘EDO nummer 4165568’.

Naar boven