Verkeersbesluit - Gemeente Winterswijk - Beltmolen instellen eenrichting weg

Logo Winterswijk

Zaaknr. 142932

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Winterswijk;

gehoord het advies van de politie;

gelet op artikel 15 van de Wegenverkeerswet;

Besluiten:

Door het plaatsen van borden C02, C03 en een onderbord waarop de fietsers uitgezonderd zijn, zoals bedoeld in bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, tot het instellen van een eenrichting weg op de Beltmolen uitgezonderd fietsers.

Overwegingen:

Het nieuwbouwproject Rikker V b is in een afrondende fase. De nieuwbouwwijk is gelegen binnen de bebouwde kom en bestaat uit woonstraten met erfontsluitingen. De Beltmolen is een woonstraat, die door een brede middenberm met waterberging is onderverdeeld in twee rijbanen. Door de beperkte breedte van beide rijbanen is het onmogelijk voor twee voertuigen elkaar te passeren.

Daarom is een eenrichting weg voor autoverkeer wenselijk ten behoeve van de veiligheid en bereikbaarheid. De wegbreedte biedt nog wel de mogelijkheid voor het passeren van voertuig en fietser, waardoor de eenrijrichting weg niet voor fietsers geldt.

Met deze maatregel wordt beoogd de verkeersveiligheid te verzekeren, de bruikbaarheid van de weg te waarborgen en de leefbaarheid te vergroten (conform artikel 2, lid 1 WVW).

Aldus vstgesteld op 30 januari 2018.

Burgemeester en Wethouders van Winterswijk

Namens deze,

J. Koopman

Team Civiel en Verkeer

Bezwaar- of beroepsclausule

Belanghebbende kunnen binnen 6 weken na de datum van deze publicatie tegen dit besluit bezwaar maken. U kunt een gemotiveerd bezwaarschrift sturen aan: college van Burgemeester en Wethouders t.a.v. Commissie Bezwaarschriften, Postbus 101, 7100 AC Winterswijk.

Mocht er sprake zijn van spoed dan kunt u tegelijkertijd een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Naar boven