Vaststelling Beheersverordening Heimanswetering 2018

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking vaststelling

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt bekend, dat de gemeenteraad op 25 januari 2018 de Beheersverordening Heimanswetering 2018 heeft vastgesteld.

Waarom een beheersverordening?

Op grond van artikel 3.1, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening geldt dat een bestemmingsplan niet ouder mag zijn dan 10 jaar. Door een aanstaande wijziging van de Wet ruimtelijke ordening komt deze actualisatieplicht te vervallen. Aangezien het bestemmingsplan Heimanswetering inmiddels ouder is dan 10 jaar is ervoor gekozen een beheersverordening op te stellen voor het gebied van de Heimanswetering. Hiermee wordt voldaan aan de verplichting om ruimtelijke plannen actueel te houden en kunnen weer leges worden geheven voor diensten die verband houden met het bestemmingsplan danwel de beheersverordening.

De beheersverordening en haar grenzen

Het plangebied betreft het bedrijventerrein Heimanswetering.

Bezwaar/beroep

Tegen de vastgestelde beheersverordening is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Inwerkingtreding

De beheersverordening treedt één dag na publicatie van het vaststellingsbesluit in werking.

Wanneer en waar kunt u de beheersverordening inzien?

Iedereen kan de beheersverordening, met identificatienummer NL.IMRO.0484.Aheimanswetering-VA01 met de bijbehorende bestanden van 15 februari tot en met 28 maart 2018, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt de beheersverordening ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 14 februari 2018

Naar boven