Kennisgeving bestemmingsplan “Noorderhelling”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 1 februari 2018 het bestemmingsplan “Noorderhelling” (NL.IMRO.0599.BP1031Noordrhllng-) gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Toelichting

Het bestemmingsplan “Noorderhelling” maakt het mogelijk om (kleinschalige) bedrijven tot milieucategorie 3.1 te (her)huisvesten op het gebied Noorderhelling. Dit gebied ligt aan de Stadionweg. Verder maakt dit plan de verplaatsing mogelijk van een bouwmarkt naar het westelijk deel van het eerdergenoemde gebied. De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreft het verlagen van de maximaal toegestane bouwhoogte van 18 meter naar 17 meter.

 

Ter inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 16 februari tot en met vrijdag 30 maart 2018 ter inzage bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken kan tevens worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Tegen het vaststellingsbesluit kan van zaterdag 17 februari tot en met vrijdag 30 maart 2018 beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • 3.

    belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijziging die bij de vaststelling van het bestemmingsplan is aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Rotterdam, 14 februari 2018

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

C.H. Jäger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven