Ontwerpbesluiten gemeentelijke coördinatieregeling Rodenrijseweg 54, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat de ontwerpen van de volgende besluiten, die met toepassing van de coördinatieregeling worden voorbereid, met ingang van 13 februari tot en met 26 maart 2018 voor iedereen ter inzage liggen:

  • -

    ontwerpbestemmingsplan “Rodenrijseweg 54” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0174-ONTW;

  • -

    ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van 9 geschakelde woningen op het perceel Rodenrijsewg 54 te Berkel en Rodenrijs met kenmerk W-2017-0369.

Beschrijving (ontwerp) besluiten en coördinatieregeling

Het bestemmingsplan betreft het perceel aan de Rodenrijseweg 54 (hoek Anjerdreef) en bevat de zogenaamde “klokkewoning”, een boerderij met ophaalbrug dat een gemeentelijk monument is. Met het bestemmingsplan wordt de oude boerderij gerestaureerd tot woonhuis en daarnaast komen op het land achter de boerderij en stal negen boerderijwoningen met garages die qua stijl passen bij de boerderij. Ook wordt het gehele perceel onderdeel van het boerderij ensemble, waardoor het landschappelijke beeld rondom de boerderij in stand blijft.

Wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan vindt u in de nota Inspraak en overleg die als bijlage 6 bij de toelichting is gevoegd. Bovendien zijn ambtelijke wijzigingen aangebracht. Ten eerste is de verkeerd opgenomen bouwhoogte van de 9 boerderijwoningen op de verbeelding van het voorontwerpbestemmingsplan hersteld (van 8 naar 8,5 m). Ten tweede zijn de aanduidingen ‘specifieke bouwaanduiding – dakbalken’ en de ‘specifieke bouwaanduiding – entreeportaal’ verwijderd uit de regels en van de verbeelding, aangezien die niet (meer) in de (gewijzigde) vergunningaanvraag voorkomen.

Voor de bouw van de 9 geschakelde boerderijwoningen is een omgevingsvergunning nodig. De ontwerp omgevingsvergunning (met de meest relevante) bijlagen is op ruimtelijkeplannen.nl en in de gemeentelijke viewer gekoppeld aan het bestemmingsplan.

Met de gelijktijdige ter inzage legging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. Deze regeling maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De besluiten doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Burgemeester en wethouders verzorgen deze coördinatie. Burgemeester en wethouders zijn het bevoegde gezag voor zowel het bestemmingsplan als de omgevingsvergunning.

Inzage

U kunt de besluiten inzien van 13 februari tot en met 26 maart 2018 via:

  • -

    ruimtelijkeplannen.nl: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1621.BP0174-ONTW en http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1621.W20170369-ONTW

  • -

    Ruimtelijke plannen Lansingerland: http://1621.roview.net/

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk (geen e-mail) of mondeling een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp omgevingsvergunning. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van het college van burgemeester en wethouders, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0174/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven