Vastgesteld bestemmingsplan ‘Tweede herziening Rijksweg ongenummerd naast 21 Nuland’

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Tweede herziening Rijksweg ongenummerd naast 21 Nuland’ (NL.IMRO.0796.0002374-1401) met ingang van 12 februari 2018 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Ten noorden van de Rijksweg in Nuland wordt een woningbouwplan voor in totaal zeven woningen gerealiseerd. Op dit moment zijn vijf van de zeven woningen in aanbouw. Na vaststelling van het nu geldende bestemmingsplan bleek echter onvoldoende marktvraag naar de twee aaneengebouwde woningen op de meest oostelijke percelen. De initiatiefnemer wil daarom het plan deels wijzigen: ter plaatse van de beoogde twee aaneengebouwde woningen wil hij twee vrijstaande woningen realiseren. Omdat in het geldende bestemmingsplan vrijstaande woningen op deze plek niet mogelijk zijn, heeft de gemeenteraad op 30 januari 2018 een nieuw bestemmingsplan vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl. (Hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

Beroep tegen het bestemmingsplan?

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan dat de raad heeft vastgesteld? U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Bovendien moet u tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend. Dit laatste geldt niet in twee gevallen:

  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot de raad te wenden; of

  • als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad pas bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.

Als u beroep wilt instellen, moet u een gemotiveerd beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt. Stelt u beroep in of hebt u dit al gedaan? Dan kunt u de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Naar boven