Vastgesteld bestemmingsplan en gecoordineerd verleende omgevingsvergunning Ridderslag Beesd

Logo Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 9 februari 2018 ligt gedurende zes weken het vastgestelde bestemmingsplan Ridderslag 9 ter inzage. Tevens ligt de gecoördineerd voorbereide verleende omgevingsvergunning voor de bouw van een crematorium (ten oosten van Ridderslag 9) ter inzage. Beroep kan tot en met donderdag 22 maart 2018 worden ingesteld bij de Raad van State.

 

Raadplegen stukken

Het bestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is: NL.IMRO.0236.BUIRidderslag9-VSG1. Bovendien kunt u een PDF-bestand van het bestemmingsplan downloaden via de gemeentelijke website www.geldermalsen.nl/bestemmingsplaninzien. De verleende omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken kunnen op afspraak worden ingezien. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.  

Toelichting

Het plangebied is gelegen in de bocht van de Parkweg en de Ridderslag, ten noorden van de kern Beesd. Het bestemmingsplan heeft tot doel de bestaande bedrijvigheid aan de Ridderslag 9 van een passende bestemming te voorzien. Daarnaast maakt het bestemmingsplan de bouw van een kleinschalig landschappelijk ingepast crematorium mogelijk.

Reageren

Gedurende de beroepstermijn (t/m donderdag 22 maart 2018) kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend beroep instellen bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Dit geldt ook voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan en/of het ontwerp van de verleende omgevingsvergunning hebben ingediend.

Degene die beroep heeft ingesteld kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven