Kennisgeving m.e.r-beoordelingsbesluit opsporingsboring A15-05, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend dat een m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Op 17 juli 2018 is een mededeling ingevolge artikel 7.16, eerste lid, van de Wet milieubeheer ontvangen van Petrogas E&P Netherlands B.V. te Rijswijk, betreffende een voorgenomen activiteit in blok A15-A van het Nederlands deel van het continentaal plat.

De mededeling betreft het voornemen om vanaf een mobiele platform, op de geografische coördinaten 55° 18’ 49.368 NB en 03° 49’ 49.092 OL, in blok A15-A van het Nederlands deel van het continentaal plat een opsporingsboring uit te voeren naar aardgas.

Voor het verrichten van diepboringen geldt, op grond van categorie D.17.2 van het Besluit m.e.r., een m.e.r.-beoordelingsplicht. Gelet op de verstrekte gegevens is de Minister van Economische Zaken en Klimaat van oordeel dat voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport (MER) opgesteld behoeft te worden.

De mededeling en het m.e.r. beoordelingsbesluit liggen met ingang van 28 december 2018 gedurende zes weken ter inzage bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, gelegen aan de Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag. Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren. U wordt verzocht voor de inzage van het besluit eerst contact op te nemen met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mw. L. Kriesels (tel. 070 379 83 55).

Naar boven