Kennisgeving besluit op de Coördinatie bestemmingsplan ‘Loods 5, Duiven’ en besluit omgevingsvergunning, Cartograaf 14 te Duiven

Logo Duiven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat de gemeenteraad heeft vastgesteld:

Het bestemmingsplan ‘Loods 5, Duiven’  (IDN: NL.IMRO.0226.BPNieuwgraaf006-VS01).

Daarnaast hebben burgemeester en wethouders verleend:

 

  • De omgevingsvergunning ‘Loods 5, Duiven’:

    • -

      Bouwen;

    • -

      Het plaatsen van handelsreclame;

    • -

      Het maken van een in-uitrit.

 

Het bestemmingsplan en besluit omgevingsvergunning ‘Loods 5, Duiven’ zien op het mogelijk maken van een Loods 5- warenhuis op de locatie Cartograaf 14 te Duiven. Het warenhuis zal worden gevestigd op het bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf en heeft een totale oppervlakte van circa 19.258m2, verspreid over twee verdiepingen. Het bestemmingsplan ‘Loods 5, Duiven’ is opgesteld om (voor een beperkt deel) de bestemming ‘Groen’ te wijzigen naar ‘Bedrijventerrein’ en voor het aanpassen van het bouwvlak teneinde de ontwikkeling mogelijk te maken.

 

Inzien

Het bestemmingsplan ‘Loods 5, Duiven’ en de omgevingsvergunning ‘Loods 5, Duiven’ liggen met ingang van donderdag 27 december 2018 tot en met woensdag 6 februari 2019 voor iedereen ter inzage bij het Loket Omgevingsvergunning, Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven. Voor inzage van de stukken kunt u een afspraak maken met het Loket Omgevingsvergunning via omgevingsvergunning@1stroom.nl of via telefoonnummer 088 695 3000. Daarnaast zijn de stukken te lezen op de gemeentelijke website, http://0226.roview.net. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de gemeentelijke website, http://0226.roview.net en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0226.BPNieuwgraaf006-VS01).

 

Coördinatieregeling

Voor het mogelijk maken van het vestigen van Loods 5 te Duiven, is de gemeentelijke coördinatieregeling toegepast. Dit houdt in dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning, tegelijk zijn voorbereid en ter inzage zijn gelegd. Door de coördinatieregeling is tegen de gecoördineerde besluiten rechtstreeks beroep mogelijk bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Beroep

Van vrijdag 28 december 2018 tot en met donderdag 7 februari 2019 kan beroep worden ingesteld.

 

Het beroep dient ingesteld te worden bij:

de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State,

Postbus 20019,

2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Beroep kan worden ingediend door een belanghebbende:

  • die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen de gecoördineerde besluiten;

  • die aannemelijk kan maken redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

 

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning treden in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Voor een schorsing dient binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Voor zowel het indienen van een beroepschrift, als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogte van deze griffierechten zijn te vinden via www.raadvanstate.nl.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan en het besluit omgevingsvergunning ‘Loods 5, Duiven’ kijkt u op www.duiven.nl. Voor vragen over deze kennisgeving of inzage in de stukken buiten openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met mevrouw C. Kohinor of de heer J. Venema. Zij zijn beiden bereikbaar via telefoonnummer 088 695 3000.

Naar boven