O P E N B A R E K E N N I S G E V I N G

Logo Sluis

TOT HET NEMEN VAN EEN DEFINITIEF VERKEERSBESLUIT inzake het instellen van een parkeerverbod voor niet-elektrische voertuigen op de parking aan de Zeedijk te Nieuwvliet.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sluis maken bekend dat zij het volgende verkeersbesluit nemen.

In het kader van de overeenkomst tussen de gemeente en Aers Olie B.V. wordt op een aantal locaties in onze gemeente een oplaadpunt voor elektrische auto's gerealiseerd. Daarbij worden enkele parkeervakken aangewezen als parkeergelegenheid welke uitsluitend bestemd zijn voor het opladen van elektrische auto's.

Het initiatief past binnen de duurzaamheidsambities van de gemeente (minder geluidsoverlast, afname CO2-emissie, verbetering luchtkwaliteit).

Bij de realisatie van deze openbare oplaadpunten is een goede geografische spreiding van belang. Plaatsing gebeurt bij voorkeur op locaties die voor een ieder openbaar toegankelijk zijn, zoals parkeerlocaties bij winkelcentra of toeristisch aantrekkelijke plaatsen.

De belangen van de doorstroming van het verkeer; het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg alsmede het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik liggen ten grondslag aan dit verkeersbesluit.

Met betrekking tot deze verkeersmaatregel is een voorgenomen verkeersbesluit ingesteld. Dit is gepubliceerd op 17 oktober 2018. De termijn van de ter inzage ligging is verstreken en er zijn geen zienswijzen op ingediend. Wij gaan nu over tot het definitief instellen van het verkeersbesluit.

Rekening houdende met het vorenstaande stellen wij een parkeerverbod in op twee parkeervakken op het parkeerterrein aan de Zeedijk te Nieuwvliet-Bad ter hoogte van het pand Lepelblad 117 en het realiseren van een oplaadpunt voor elektrische voertuigen. Op deze parkeervakken mag uitsluitend door elektrische voertuigen, die gebruik maken van de laadpaal, worden geparkeerd.

Het parkeerverbod zal worden aangeduid door de plaatsing van een verkeersbord E-04 van Bijlage I van het R.V.V.-1990, met een onderbord met de tekst "uitsluitend opladende elektrische voertuigen" en een onderbord model OB-504 met daarop aangegeven twee schuin naar beneden wijzende zwarte pijlen die de vakken aanduiden. Een en ander zoals bij dit besluit behorende en ter inzage liggende situatietekening is aangegeven.

Deze bekendmaking inclusief de situatietekening ligt met ingang van 27 december 2018 zes weken ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. De stukken zijn in te zien elke werkdag van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 08.30 uur tot 16.00 uur. Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen schriftelijk bezwaren worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden aan Burgemeester en Wethouders van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

Oostburg, 27 december 2018

Hoogachtend,

Burgemeester en Wethouders van Sluis

Naar boven