Vastgesteld bestemmingsplan ‘Badhoevedorp Schuilhoeve’

Logo Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat de gemeenteraad, bij besluit van 15 november 2018, nummer 2018.0065071, het bestemmingsplan ‘Badhoevedorp Schuilhoeve’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan heeft de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGbadschuilhoeve-C001 en is conform de artikelen 1.2.1 tot en met 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgelegd en in die vorm vastgesteld.

Op het ontwerpbestemmingsplan ‘Badhoevedorp Schuilhoeve’ zijn zienswijzen ingediend en die hebben geleid tot een gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan.

Het plan

Badhoevedorp zal de komende jaren sterk veranderen. Om de leefbaarheid van Badhoevedorp te verbeteren, de oude dorpsstructuur te herstellen en de bereikbaarheid van de regio te vergroten, verdwijnt de rijksweg A9 uit het dorp en wordt deze omgelegd. Op en rondom de vrijkomende gronden in het dorp worden woningen, bedrijven en voorzieningen ontwikkeld. Hiermee wordt het dorp weer één en uit de grondinkomsten draagt de gemeente bij aan de kosten van de omlegging. In het bestemmingsplan ‘Badhoevedorp Schuilhoeve’ wordt de planologische regeling vastgelegd voor de bouw van maximaal 700 woningen in het deelgebied Schuilhoeve.

De gemeenteraad heeft besloten om naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen en op enkele punten ambtshalve het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het ontwerp.

Inzien

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting) kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl/ro

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Op afspraak zijn deze stukken dagelijks in te zien van 9-13 uur. Een afspraak maakt u via 0900-1852.

De terinzageligging begint op vrijdag 28 december 2018 en duurt zes weken.

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen de volgende belanghebbenden

beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad en

b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om

een zienswijze in te dienen.

c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van

State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzageligging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven