Besluit houdende vaststelling van een vergoeding voor de voorzitter en leden van de Commissie van Deskundigen voor het toezicht op het ETD-stelsel (Besluit vergoedingen Commissie van Deskundigen voor het toezicht op het ETD-stelsel)

De Staatsecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Besluit:

Artikel 1

  • 1. Aan de voorzitter van de Commissie van Deskundigen voor het toezicht op het ETD-stelsel wordt een vaste vergoeding per maand toegekend, waarbij de salarisschaal wordt vastgesteld op schaal 16 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984 en de arbeidsduurfactor op 0,222.

  • 2. Aan de andere leden van de Commissie van Deskundigen voor het toezicht op het ETD-stelsel wordt een vaste vergoeding per maand toegekend, waarbij de salarisschaal wordt vastgesteld op schaal 16 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984 en de arbeidsduurfactor op 0,111.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2018.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit vergoedingen Commissie van Deskundigen voor het toezicht op het ETD-stelsel.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan betrokkenen.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.W. Knops

TOELICHTING

In het Instellingsbesluit Commissie van Deskundigen voor het toezicht op het ETD-stelsel is er indertijd voor gekozen een vergoeding per vergadering te verstrekken aan de commissieleden. De reden daarvoor was dat er veel onzekerheid was omtrent de te verwachten tijd die de leden nodig zouden hebben. Inmiddels is daar zoveel inzicht in dat een vaste vergoeding passender is.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.W. Knops

Naar boven