Rectificatie: Gewijzigde vaststelling ‘Reparatieplan Buitengebied 2013’, gemeente Duiven

Logo Duiven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat op dinsdag 20 november jongstleden gewijzigd is vastgesteld:

bestemmingsplan ‘Reparatieplan Buitengebied 2013’

Het bestemmingsplan ‘Reparatieplan Buitengebied 2013’ voorziet in de aanpassing van enkele planregels van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013’ dat op 1 juni 2015 is vastgesteld.

Gaandeweg zijn er enkele omissies en onduidelijkheden in de planregels van dat bestemmingsplan geconstateerd. Deze worden met het ‘Reparatieplan Buitengebied 2013’ hersteld, dan wel verduidelijkt.

Het plangebied van dit bestemmingsplan omvat het gehele buitengebied van de gemeente Duiven met uitzondering van de gronden behorende bij de bestemmingsplannen Terpstraat 9 - Groessen, Pinkslo 14a te Groessen, Kerkakkers 33 – Groessen, Molenstraat 6 - Groessen, Helhoek 32 - Groessen, Groenestraat 3 - Loo, Laarstraat 1 – Duiven, Zonnepark Innofase (Gansenwoirt), Ooijsebrug 2a en alle gronden in het buitengebied die opgenomen zijn in het bestemmingsplan ‘Veegplan Duiven 2017’

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is er één ambtshalve wijziging doorgevoerd in de verbeelding en één ambtshalve wijziging doorgevoerd in de planregels.

Inzien

Het bestemmingsplan ‘Reparatieplan Buitengebied 2013’ inclusief het vaststellingsbesluit en overige bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 20 december 2018 tot en met woensdag 30 januari 2019 voor een ieder (op afspraak) ter inzage bij het Omgevingsloket van de gemeente Duiven, Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven. Dit loket is van maandag tot en met vrijdag op afspraak geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Voor inzage van de stukken kunt u een afspraak maken via de afsprakenmodule op de gemeentelijke website www.duiven.nl of via telefoonnummer: 088-695 3000. Daarnaast is het bestemmingsplan te lezen op de gemeentelijke website http://0226.roview.net en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0226.BPBUITENGEBIED011-VS01).

Beroep

Van vrijdag 21 december 2018 tot en met donderdag 31 januari 2019 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door;

 

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het bestemmingsplan;

  • een belanghebbende die aannemelijk kan maken redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen tegen het bestemmingsplan.

 

Daarnaast kan een ieder beroep aantekeningen tegen wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

  

Het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Voor een schorsing dient binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift, als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogte van deze griffierechten zijn te vinden via www.rechtspraak.nl

Meer informatie

Voor vragen over deze publicatie of inzage in de stukken buiten openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met behandelend ambtenaar O. van Beers via 088-695 3352.

Naar boven