Kennisgeving terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan “Blauwesteenweg 5a Westmaas en Arent van Lierstraat 33 Puttershoek”

Logo Binnenmaas

Burgemeester en wethouders van Binnenmaas maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Blauwesteenweg 5a Westmaas en Arent van Lierstraat 33 Puttershoek” ter inzage wordt gelegd.

Inhoud in het kort

Het ontwerpbestemmingsplan maakt de bedrijfsverplaatsing van aardappelgroothandel Mol van de Arent van Lierstraat in Puttershoek naar de Blauwesteenweg in Westmaas in planologische zin mogelijk. De agrarische bedrijfsbestemming van het perceel Blauwesteenweg 5a wordt gewijzigd in de bestemming ‘Bedrijf’ met nadere aanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf - agrarisch aanverwant bedrijf’. Het bouwvlak op het perceel wordt vergroot en verandert van vorm. Het perceel wordt landschappelijk ingepast. De bestemming van het perceel Arent van Lierstraat 33 wijzigt van ‘Bedrijf’ naar ‘Wonen’.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken zal met ingang van maandag 24 december 2018 gedurende een termijn van zes weken tijdens openingstijden ter inzage liggen in het gemeentehuis. Ook is het ontwerpplan in te zien via de website van gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’/bekendmakingen gemeente Binnenmaas’. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl (plan identificatie: NL.IMRO.0585.BP.BlstwAvLier-ON01).

Zienswijzen

Gedurende bovenstaande termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam of diens rechtsopvolger. Voor het geven van een mondelinge zienswijze of voor een meer uitgebreide toelichting kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met de balie Omgevingszaken, via tel. 14 078.

 

Naar boven