Vaststelling bestemmingsplan “Woning naast Buitendijk 36 te Strijensas”

Logo Strijen

Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat het bestemmingsplan “Woning naast Buitendijk 36 te Strijensas” op 13 december 2018 door de gemeenteraad is vastgesteld, dat er voor dit plan geen milieueffectrapportage nodig is en dat het bestemmingsplan vanaf woensdag 2 januari 2019, gedurende 6 weken (tot en met 12 februari 2019) ter inzage ligt in het gemeentehuis van Numansdorp (Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp).

Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur. Op afspraak is het mogelijk op een ander moment binnen kantoortijden de stukken in te zien. Het bestemmingsplan is ook te zien via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder “NL.IMRO. 0617.BPBDIJK36-VG01”.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een deel van het erf bij de woning Buitendijk 36. De omvang van het perceel en de ligging in de lintbebouwing onder aan de Buitendijk maakt het vanuit stedenbouwkundig oogpunt mogelijk om een woning te realiseren. Het bestemmingsplan dat nu is vastgesteld, heeft tot doel daarvoor het planologisch-juridisch kader te geven. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling geen wijzigingen aangebracht in dit bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp van dit plan, zoals dat eerder ter inzage heeft gelegen.

Vanaf de dag na ter inzage legging van de stukken (vanaf woensdag 2 januari 2019) kan gedurende 6 weken (dus tot uiterlijk 12 februari 2019) beroep worden ingesteld tegen het ongewijzigde besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan door een belanghebbende, die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht of een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

Het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Strijen , 28 december 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen,

Namens deze:

J. de Pee

Naar boven