Bekendmaking vaststelling wijzigingsplan Hamsestraat 5 en besluit omgevingsvergunning

Logo Boxtel

Coördinatiebesluit

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat zij hebben besloten de Coördinatieverordening ruimtelijke initiatieven Boxtel toe te passen (ex artikel 3.30 lid 1 Wet ruimtelijke ordening) voor het wijzigen van het bouwvlak aan de Hamsestraat 5 te Liempde. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij genoemde ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het gaat hierbij in dit geval om een wijziging van het bestemmingsplan Buitengebied 2011. Er wordt voor dit plan gebruik gemaakt van de wijzigingsbevoegdheid in het bestemmingsplan Buitengebied 2011. Daarmee wordt het verlenen van de aangevraagde omgevingsvergunning voor de realisatie van verschillende activiteiten op voormelde locatie mogelijk. Het doorlopen van deze gecoördineerde procedure heeft tot gevolg dat een bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de vaststelling van de omgevingsvergunning en de wijziging van het bestemmingsplan en de coördinatie van beide procedures.

Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

 

Besluiten

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bovendien bekend - in verband met het hiervoor genoemde coördinatiebesluit - dat met ingang van donderdag 20 december 2018 tot en met donderdag 31 januari 2019 de volgende twee besluiten ter inzage liggen:

 

- Het wijzigingsplan Hamsestraat 5

Het plangebied blijft vrijwel ongewijzigd. Er wordt een strook van het bouwvlak aan een zijde verwijderd en aan een andere zijde teruggebracht.

 

- Het besluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor diverse activiteiten aan de Hamsestraat 5

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor de volgende activiteiten:

1. bouwen bouwwerk (artikel 2.1 lid 1 onder a.)

2. gebruiken in strijd met bestemmingsplan (artikel 2.1 lid 1 onder c.)

3. oprichten/in werking hebben inrichting (artikel 2.1 lid 1 onder e sub 2 en 3.)

4. gebiedsbescherming (artikel 2.1 aanhef, lid 1, onder i, juncto artikel 2.2aa onder a van het Bor) met in achtneming van de verklaring van geen bedenkingen d.d. 29 augustus 2018;

5. soortenbescherming (artikel 2.1 aanhef, lid 1, onder i, juncto artikel 2.2aa onder b van het Bor) met in achtneming van de verklaring van geen bedenkingen 29 augustus 2018.

 

Inzage

Het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning liggen ter inzage op het gemeentehuis te Boxtel, ingang Markt. Tevens is het ontwerp wijzigingsplan digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder vermelding van de code: NL.IMRO.0757.BP03Hamsestraat5-VST1.

 

Indienen beroep

Tegen de vaststelling van het wijzigingsplan of het verlenen van de omgevingsvergunning kan tijdens de periode van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

1. een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerp wijzigingsplan bij het college van B&W naar voren te brengen;

2. een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbesluit voor het verlenen van de omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders naar voren te brengen;

3. een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend en welke niet heeft geleid tot een gewijzigd bestemmingsplan.

 

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

 

Informatie

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Team Ruimtelijke Ontwikkeling. Telefonisch te bereiken onder 073-5531662 en per email op Y.v.Houts@mijngemeentedichtbij.nl.

Naar boven