Ontwerpwijzigingsplan “Glasparel wijzigingsgebieden 1 en 2”

Logo Waddinxveen

Burgemeester en wethouders hebben op 11 december 2018 ingestemd met het ontwerpwijzigingsplan “Glasparel wijzigingsgebieden 1 en 2”. Dit ontwerp wordt ter visie gelegd en er wordt gestart met vooroverleg met overheidsinstanties zoals buurgemeenten, de provincie en het waterschap.

Wat is een wijzigingsplan?

Bij de vaststelling van een bestemmingsplan kan de gemeenteraad bepalen dat voor specifieke ontwikkelingen het college van burgemeester en wethouders bevoegd is het bestemmingsplan op een bepaald moment in de toekomst te wijzigen. Een wijziging kan leiden tot een verandering van de bestemming, het toevoegen van bouwmogelijkheden of het uitbreiden van een bouwvlak. Aan een wijziging zijn voorwaarden verbonden, waaraan voldaan moet worden om een procedure voor een wijzigingsplan te starten. Net als een bestemmingsplan bestaat een wijzigingsplan uit drie onderdelen: de toelichting, de regels en de verbeelding.

Inhoud van dit ontwerpwijzigingsplan

Op 17 juli 2014 is het bestemmingsplan “Glasparel+” vastgesteld door de gemeenteraad. Dit bestemmingsplan maakt de gebiedsontwikkeling van een integraal woon-/werklandschap mogelijk dat glastuinbouw, wonen, werken, water en energie met elkaar combineert. In het bestemmingsplan zijn twee wijzigingsbevoegdheden opgenomen. In het ontwerpwijzigingsplan wordt invulling gegeven aan de twee wijzigingsbevoegdheden. Hiermee worden de kleinschalige bedrijvigheid “Achter de Plasweg” (zie afbeelding, gebied 1) en de afronding van het Logistiek Park A12 (zie afbeelding, gebied 2) mogelijk gemaakt.

Afbeelding: luchtfoto Plasweg en Logistiek Park A12 en omgeving, met de stippellijnen zijn de twee gebieden van het ontwerpwijzigingsplan aangeduid.

Sinds de vaststelling van het bestemmingsplan “Glasparel+” in 2014 is de eerste fase van het Logistiek Park A12 ontwikkeld. In het bestemmingsplan “Glasparel+” is als voorwaarde opgenomen dat 18 hectare van het uitgeefbare oppervlak binnen de bestemming “Bedrijventerrein -1” van het Logistiek Park A12 uitgegeven moet zijn, voordat de gronden met de bestemming “Agrarisch” mogen worden gewijzigd. Aan deze voorwaarde is voldaan en daarom is het ontwerpwijzigingsplan opgesteld. Hierin worden dus uitsluitend reeds voorziene ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Raadplegen ontwerpwijzigingsplan “Glasparel wijzigingsgebieden 1 en 2”

Het ontwerpwijzigingsplan ligt met ingang van 20 december 2018 gedurende zes weken (tot en met 30 januari 2019) ter visie en is te raadplegen via de computer in de hal bij de Publieksbalie van het gemeentehuis. De openingstijden staan op de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl. Ook zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl/bestemmingsplannen en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering NL.IMRO.0627.WPGlasparelw1en2-0301.

Inloopavond

Voor dit ontwerpwijzigingsplan wordt een inloopavond gehouden op woensdag 9 januari 2019 van 19:30 uur tot 21.00 uur in het gemeentehuis aan de Beukenhof 1.

Tijdens deze inloopavond is mogelijk het ontwerpwijzigingsplan in te zien en zullen medewerkers van de gemeente, de betrokken wethouder en de ontwikkelaar aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en het ontwerpwijzigingsplan nader toe te lichten.

In het bestemmingsplan Glasparel+ uit 2014 is de voorgestelde bestemmingswijziging zoals in het wijzigingsplan verwoord reeds voorzien. In het ontwerpwijzigingsplan worden geen nieuwe biomassacentrales mogelijk gemaakt.

Zienswijze

Belanghebbenden worden in de gelegenheid gesteld om gedurende de bovengenoemde periode van zes weken een zienswijze in te dienen op het ontwerpwijzigingsplan. Schriftelijke zienswijzen kunnen gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen onder vermelding van “ontwerpwijzigingsplan Glasparel wijzigingsgebieden 1 en 2”. Het is niet mogelijk om een mondelinge zienswijze in te dienen. Alle tijdig binnengekomen zienswijzen worden gebundeld, samengevat en gezamenlijk beantwoord. Deze zienswijzen worden betrokken in de procedure die leidt tot vaststelling van het wijzigingsplan.

Voor meer informatie over het ontwerpwijzigingsplan, de stukken, de inloopavond en de procedure kunt u contact opnemen met de heer M. van Veen via het telefoonnummer 14 0182 of via het e-mailadres m.vanveen@waddinxveen.nl.

Waddinxveen, 19 december 2018

Naar boven